Kuva: Shutterstock

Minkälaisessa säässä pääsiäistä vietetään? Forecalta uusi ennuste

12.03.2024 15:15 - Minttu Tikkanen

Pääsiäisenen korvilla säässä voi tapahtua käänne keväisempään suuntaan.

Vaikka tällä viikolla sääennuste näyttääkin viime viikkoja selvästi sateisemmalta, voi jo varovaisesti odottaa pääsiäisen sään olevan hiukan keväisempi.

Forecan uudessa kuukausiennusteessa pääsiäisen sää näyttää hieman vuodenaikaan nähden lämpimämmältä. Lämmintä on luvassa koko pääsiäisviikon ajan. Koska pääsiäiseen on vielä joitakin viikkoja, on mahdollisten sademäärien ennustaminen kuitenkin tässä kohti vielä hankalaa.

- Maaliskuun 25. päivä alkavalla viikolla sää näyttäisi olevan tämän hetken ennusteen mukaan Suomessa tavanomaista lämpimämpää, samoin kuin suuressa osassa muuta Eurooppaa. Sateisuuteen ennuste ei enää juuri ota Suomen osalta kantaa, kertoo Forecan meteorologi Joanna Rinne.

Siihen millaiseksi sää pääsiäisen jälkeen kehittyy, ennuste ei enää pysty ottamaan kantaa, sillä sään ennustettavuus heikkenee niin pitkällä aikavälillä. 

Rinne kehottaa yleisesti ottaenkin suhtautumaan lähiviikkojen ennusteisiin tavanomaista hieman suuremmalla varauksella, sillä ennusteet ovat poikenneet viime viikkoina rajustikin toisistaan. Rinne uskookin, että ennusteet etsivät nyt vielä tarkempaa toteutumismuotoaan.

- Kuukausiennuste on muuttunut Suomen osalta aiempaa ennustettua lämpimämpään suuntaan. Aiempien ennusteiden pitkä, ajankohtaan nähden kylmien viikkokeskilämpötilojen jakso on korvautunut laajalla alueella Suomessa tavanomaista lämpimämmillä tai lämpötiloiltaan melko tavanomaisilla viikoilla. Ennuste kuitenkin vielä ”etsii itseään” – peräkkäiset ennustemalliajot eivät pidä yhtenäistä linjaa, vaan vaihtelu ennustemalliajojen välillä on suurta. Siksi ennusteeseen liittyy tavallista enemmän epävarmuutta, Rinne sanoo.

Lue myös: Foreca: Uusi kuukausiennuste lupaa kylmää kyytiä - kevät ei tule vielä hetkeen

Lue myös: Eikö talvilomalla ole matkaa tiedossa? 5 parasta kirjavinkkiä, jotka kuljettavat mukanaan kaukomaille

Lähde: Foreca

Kilpailut

Uusimmat