Kuva: Tiago Mazza Chiaravalloti/NurPhoto/Shutterstock/All Over Press

Elokapina pysäyttää tänään liikenteen Helsingissä

11.06.2024 08:15 - Reija Saarinen

Kyseessä on Elokapinan Myrskyvaroitus-kampanjan toinen massamielenosoitus.

Elokapina pysäyttää tänään 11. kesäkuuta liikenteen Helsingissä. Tiedotteen mukaan Myrskyvaroitus-kampanjan toinen massamielenilmaus alkaa kello 15 neljässä eri paikassa ympäri Helsinkiä ja se päättyy lopulta Kaisaniemen liikenneympyrään, johon tulee blokki.

Elokapinan mukaan tämän päiväisessä mielenosoituksessa on siis käytössä niin sanottu sormitaktiikka. Mielenosoittajat on siis jaettu pienempiin ryhmiin, joilla on omat reittinsä. Kulkueet lähtevät liikkeelle Eduskuntatalolta, Kauppatorilta, Esplanadin puistosta sekä Dallapen puistosta.

Tiedotteen mukaan Elokapina pyrkii takaamaan julkisen liikenteen sujuvuuden jättämällä ne ratikkalinjat auki, mitkä ovat turvallisuuden kannalta mahdollisia. Hälytysajoneuvot päästetään tieblokin läpi.

Mielenilmauksella Elokapina vaatii ympäristölle ja ilmastolle haitallisten tukien lopettamista. Elokapinan mielestä häiriön aiheuttaminen on välttämätöntä tässä maailmantilanteessa, jossa Orpon hallitus tietoisilla toimillaan rikkoo Suomen ilmastolakia ja kansainvälisiä sopimuksia, joihin Suomi on sitoutunut.

Myrskyvaroitus-kampanjan seuraavat mielenosoitukset järjestetään Helsingissä 25.6., 28.6. ja 30.6.

Lue myös: Elokapina suunnittelee kesäkuulle mielenilmausten sarjaa

Lähde: Elokapina

Kilpailut

Uusimmat