Kuva: Fotolia

Huomauttelijat saivat näpeilleen - Kynsien pureskeleminen kannattaa!

12.07.2016 22:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan kielletyissä tavoissa on positiivisia puolia tenavan terveydelle.

Vanhemmat pyytävät lastaan usein lopettamaan, jos tämä pistää sormen suuhunsa tai pureskelee kynsiään. Tuoreen, Pediatrics-lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kyseisillä tavoilla on kuitenkin positiivinen kääntöpuoli. Tutkimuksesta uutisoi Independent.

Lapsilla, jotka ovat saaneet pistää sormia suuhunsa ja nakerrella kynsiään, on tutkimuksen mukaan muita vähemmän allergioita. Tämä saattaa selittyä sillä, että muksut altistuvat tällöin muita enemmän pöpöille ja heidän kehonsa tottuvat niihin, eivätkä ne aiheuta jatkossa allergisia reaktioita yhtä suurella todennäköisyydellä kuin lapsilla, joilta sormien pistäminen suuhun on kiellettyä.

13-vuotiaista lapsista 45 prosentilla on vähintään yksi mieto allergia. Mikäli lapsi on saanut pistää sormia suuhunsa ja pureskella kynsiään, on sama luku heidän kohdallaan kuitenkin vain noin 30 prosenttia.

- Emme suosittele vanhempia kannustamaan lapsiaan näihin tapoihin, mutta niissä on silti positiivisia puolia, tutkija ja professori Malcolm Sears Kanadan yliopistosta selvittää.

Hyödyistä huolimatta sormien eksyminen suuhun tai kynsien jyrsiminen eivät vähennä lapsen riskiä astmaan tai heinänuhaan. 

Lähde: Independent

Lue myös: Psykiatri suosittelee leikkiaseita lapsille: "Pyydän heitä ampumaan toisiaan, vanhempiaan ja minua"

Lue myös: Saako muksun lähettää huoneeseensa häpeämään? Asiantuntijat vastaavat

Lue myös: Kaksivuotias käytti halpoja muovisandaaleita puoli tuntia - lopputulos hirvittää

Lue myös: Uusi tutkimus osoittaa: Vähemmän kontrolloivien vanhempien lapset onnellisempia aikuisempana

Lue myös: Kuva pikkutyttöä kyyditsevästä motoristista suututti ihmiset - lapsen äiti julkaisi puolustuksen

Kilpailut

Uusimmat