Kuva: Fotolia

"Opetan poikani kokkaamaan ja tekemään kotitöitä" - äidin kirjoitus leviää netissä

18.10.2016 18:15 - Senni Loikala

Sosiaalisessa mediassa leviää hittikirjoitus, joka jokaisen poikalapsen vanhemman kannattaa lukea.

Netissä leviää vauhdilla kirjoitus, joka tiivistää osuvasti, miksi pojille on tärkeää opettaa vastuunottoa ruoanlaitosta ja kotitöiden tekemisestä. Tekstin on kirjoittanut amerikkalaisäiti Nikkole Paulun, joka julkaisi samalla valokuvia omasta, alakoulu-ikäisestä pojastaan kokkaamassa ja siivoamassa. Reilussa viikossa päivitystä on jaettu Facebookissa reilu 57 000 kertaa.

Pojille vastuuta kodista ja ruoasta

"Opetan poikani kokkaamaan ja tekemään kotitöitä. Miksikö? Sen takia, etteivät kotityöt ole vain naisia varten. Jonain päivänä poikani saattaa olla sinkkumies, joka elää itsenäisesti. Tuolloin hän osaa pestä omat pyykkinsä, eikä hän elä pelkästään noutoruoalla.

Opettamalla nämä taidot pojalleni, varmistan, että hän saa tytöt pauloihinsa valmistamalla heille itse ruokaa. Jonain päivänä hänellä tulee olemaan puoliso ja lapsia, ja tuolloin hän osaa jakaa reilusti askareet kotona.

Tahdon poikani osaavan nämä taidot, koska minun sukupolvessani valitetaan, ettei koulussa opeteta laittamaan ruokaa, pyykkäämään, solmimaan kravattia tai maksamaan veroja. Kaikki tämä lähtee minusta itsestäni, siitä, että tahdon opettaa poikani suoriutumaan näistä asioista ja tulemaan hyödylliseksi jäseneksi niin yhteiskunnassa, kuin myös kotona.

Lapset saavat olla lapsia, mutta matkan varrella heille voi opettaa tärkeitä elämäntaitoja. Minun poikani ei tule olemaan koskaan ”liian mies” kokkaamaan tai tekemään kotitöitä. Hänestä tulee mies, joka tulee kotiin tarkastamaan patapaistinsa, vaikka hän olisi juuri ollut vaihtamassa renkaita autoon.

Hän tulee lajittelemaan kunnolla pyykkinsä ja pitämään itsensä siistinä. Muistakaa vanhemmat, että mies, jonka ei hänen mielestään täydy kokata tai tehdä kotitöitä, oli kerran poika, jolle ei opetettu näitä asioita.

Lue myös: 10 kertaa, jolloin äiti todellakin oli oikeassa - lue tutut lauseet

Lue myös: Äiti heräsi sairaalassa ja löysi vauvansa toisen potilaan huoneesta - lue kammottava tositarina

Lue myös: Äiti ei saanut teiniään ylös sängystä - lähetti opettajalle nokkelan viestin

Kilpailut

Uusimmat