Kuva: AOP

Muumimukien arvot romahtivat! Arabia alkoi valmistaa harvinaisia mukeja uudestaan

01.04.2017 13:00 - Mikko Räsänen

Muumimukien keräilijät ovat raivoissaan, kun harvinaisimmat mukimallit palasivat tuotantoon. Samalla vanhojen mukien arvot romahtivat.

Muumimukien keräily on suosittu harrastus ja monet tuotannosta poistuneet mukimallit ovat nykyään satojen eurojen arvoisia. Arvokkaimmista maksetaan tuhansia euroja ja varsinkin Fazerin erikoismuki vuodelta 2004 on himoittu harvinaisuus, josta on maksettu jopa 5000 euroa. 

Muumimukien ja keräilijöiden kokoelmien arvo romahti yhdessä yössä, kun Arabia ilmoitti, että se palauttaa tuotantoon kaikki arvokkaimmat vanhat mukimallit. Jatkossa mukien arvot liikkuvat enää kymmenissä euroissa. 

- Näitä vanhoja mukeja kysellään meiltä viikoittain. Tarkoituksena on palvella kuluttajia ja siksi olemme iloisia voidessamme kertoa, että pian niitä haaveiden kohteena olevia mukimalleja saa jälleen kaupoista, Arabian tuotepäällikkö Peemi Muikko kertoo.

Sosiaalisessa mediassa on julkaistu kiukkuisia kirjoituksia, joissa osa muumimukien keräilijöistä kertoo lopettavansa keräilyharrastuksen tähän. Muikko kertoo ymmärtävänsä keräiljöiden pettymyksen.

- En näe, miksi keräilyharrastusta täytyisi tähän lopettaa. Senhän voi muuttaa vaikka sellaiseksi, että enää ei kisailla siitä, kenellä on arvokkain kokoelma, vaan siitä, kenellä on eniten muumimukeja. Jos joku esimerkiksi hankkii 400:n muumimukin varaston, niin se on jo todella vaikuttava kokoelma, jota voi ylpeänä esitellä, hän muistuttaa.

Lue lisää uudistuksesta täältä

Lue myös: Vanhojen muumimukien arvot tarkistettiin - katso hinnat 2016

Kilpailut

Uusimmat