Tuorejuustovoileipä saa pirteyttä villivihanneksista - katso resepti
Resepti
2 purkkia (kerma)viiliä
6-10 piharatamon lehteä
4 suolaheinän lehteä
4 jauhosavikan lehteä
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl yrttisuolaa
ripaus cayennenpippuria
1 nippu retiisejä
4-6 viipaletta kokojyvävehnä- tai ruisleipää
oliiviöljyä tai leipärasvaa
Anna viilin valua kahvinsuodatinpaperin läpi, kunnes saat kiinteähköä tuorejuustomassaa.
Huuhtele kasvien lehdet. Kuivaa ne talouspaperilla ja silppua hienoksi.
Hienonna sipulit ja sekoita yrttien ja mausteiden kanssa juustomassaan. Viipaloi retiisit ja sekoita joukkoon.
Voitele leivät oliiviöljyllä tai leipärasvalla ja laita reilusti yrttijuustoa päälle.