Ethän unohda laittaa koirallesi heijastinta - voi pelastaa koirasi hengen

24.11.2017 16:15 - Teknavi / Mia Pelttari

Mustan perjantain kunniaksi on hyvä muistaa myös pimeimmillään olevaa vuodenaikaamme.

Kevyen liikenteen käyttäjistä vain pyöräilijöillä on velvollisuus valaista itsensä, mutta myös jalankulkijoita puolestaan muistutellaan ja kehotetaan huolehtimaan riittävästä näkyvyydestä. Vähemmälle huomiolle jäävät kuitenkin suuri joukko tielläliikkujia, kun Suomen yli 800 000 koiraa ulkoilevat  liikenteen seassa.

Pimeän aikaan jokaisen tienkäyttäjän vastuulla on ottaa huomioon myös muut, jotta liikenteen sujuvuus on kaikille mahdollisimman turvallista ja mukavaa. Moni ei tule ajatelleeksi, että huonolla ilmalla, nopealla vauhdilla ja pimeällä jalankulkijalla varustettu tilanne voi olla hyvin kohtalokas. Autoilijan on lähes mahdotonta havaita tienreunassa liikkuvaa koiraa ajoissa, jos koiralla ei ole asianmukaista heijastinta tai huomiovaloa.

Vaarallinen yhdistelmä on myös pyöräilijän ja koiran pitkän hihnan kohtaaminen.

(kuva: Fotolia)

Suomalaisten suosimat tummat värisävyt vaatetuksessa takaavat sulautumisen pimeään maisemaan, mutta riittävään näkyvyyteen ei kuitenkaan riitä pelkkä vaalea vaate. Sama pätee koiraan. Suuri ja valkoinen koira ei välttämättä erotu liikenteessä tarpeeksi ajoissa vaan värityksestä huolimatta valaistuksesta on huolehdittava.

Heijastimia on myös päivitettävä tarpeeksi usein, jotta niiden heijastusteho säilyy riittävänä. Huomiovalojen tarkastus, paristojen vaihto tai päivitys on myös tarpeellista suorittaa säännöllisesti.

Valo tai heijastin tulisi myös valita koiran turkin mukaan: pitkäkarvaisen koiran turkki saattaa peittää heijastinnauhan tai pannassa olevan huomiovalon. Tällöin laajempialainen heijastinliivi tai muu vaate näkyy paremmin ja valon voi puolestaan kiinnittää hihnaan.

Heijastin tai huomiovalo ovat koirasi henkivakuutus.

Lue myös: "Rikki" mennyt koira naurattaa - ei halua lähteä pois puistosta

Lue myös: Suloinen koira matkustaa itse bussilla joka aamu koirapuistoon - katso kuva!

Lue myös: Koira löytyi hylättynä lentokentältä - Mukana sydäntäsärkevä viesti entiseltä omistajalta

Yhteistyössä Teknavi

Kilpailut

Uusimmat