Kuva: Shutterstock

Asiantuntijat paljastavat: Asiat, joihin tuhlaamisesta ei koskaan tarvitse potea huonoa omatuntoa

11.06.2018 17:45 - Emmi Moilanen - Luettu 538 kertaa

Esimerkiksi terveys ja hyvinvointi ovat asioita, joihin tuhlaamisesta ei koskaan tulisi potea huonoa omatuntoa.

Rahan käyttäminen ja etenkin suurien summien tuhlaaminen kerralla voi aiheuttaa huonon omantunnon. Pahan päivän varalle säästäminen kannattaa aina, mutta on olemassa muutamia asioita, joiden suuresta rahallisesta summasta huolimatta ei koskaan tulisi potea ostamisen aiheuttamaa morkkista.

Insider kysyi asiantuntijoilta, mitkä asiat ovat sellaisia, joihin voi tuhlata huoletta rahaa puhtaalla omalla tunnolla.

1. Matkailu

NBC uutisoi aiemmin, että matkustelu tekee hyvää niin fyysiselle kuin henkisellekin hyvinvoinnille. Rahanhallinnan asiantuntijan Sefanie O’Connelin mukaan matkailu onkin yksi niistä asioista, joihin hän itse kuluttaa mielellään rahaa.

- Rakastan tuhlailla reissaamiseen, koska matkat tuovat iloa, hän toteaa.

Business Insiderin artikkelista käy ilmi, että ihmiset ovat onnellisempia kuluttaessaan rahaa materian sijaan erilaisiin kokemuksiin.

2. Patja

Hyvä uni on yksi terveyden tärkeimmistä kulmakivistä. Käy järkeen, että hyvään patjaan kannattaa investoida tarvittava summa rahaa ilman huonoa omatuntoa.

- Unirytmistä riippuen vietämme 5-8 tuntia vuorokaudesta patjan päällä. Hyvät yöunet ovat merkittävä tekijä myös muiden elämän osa-alueiden kannalta, taloussuunnttelija Roger Ma toteaa.

- Jos emme nuku hyvin, emme ole myöskään tehokkaita töissä ja olo tuntuu huonolta. Hyvä patja on sijoitus terveyteesi ja maksaa itsensä pidemmällä aikavälillä kyllä takaisin, hän jatkaa.

3. Hyvin istuvat vaatteet

Esimerkiksi juhliin on hyvä valita siistit ja edustavat vaatteet, jotka istuvat hyvin päällä ja sopivat tilaisuuden luonteeseen. Juhla-asua voi joskus olla haastava löytää ketjuliikkeistä, jolloin puvun teettäminen voikin olla hyvä vaihtoehto. Ma vinkkaa myös, että vaatteen merkin sijaan tulisi maksaa hyvästä istuvuudesta.

4. Palvelut, jotka säästävät aikaasi

O’Connell ja Ma ovat molemmat sitä mieltä, että rahan käyttäminen palveluihin, jotka säästävät runsaasti aikaasi, ovat usein tuhlatun rahamäärän arvoisia.

- Aikaa et koskaan saa takaisin, Ma toteaa.

- Jos teet pitkää työpäivää, joidenkin askareiden ulkoistaminen on rahan arvoista. Esimerkiksi talon maalaaminen tai remontointi ovat tällaisia asioista, hän jatkaa.

5. Terveys

Omaan terveyteen ja hyvinvointiin panostamisesta ei koskaan tulisi potea huonoa omatuntoa. O’Connelin mukaan terveys onkin yksi tärkeimmistä asioista, joihin voit rahasti laittaa.

- Kulutan itse ryhmäliikuntatunteihin ja syön laadukasta kasvisruokaa. Fyysisen hyvinvointini lisäksi nämä hellivät myös mielenterveyttäni, hän kertoo.

Lue myös: Säästä rahaa helposti - 8 konkreettisen vinkin avulla onnistut

Lue myös: 6 asiaa, joita ei koskaan tulisi ostaa käytettynä - olisitko tiennyt?

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat