Kuva: Shutterstock

Kahvitahra vaalealla vaatteella? Helppo niksi, jonka avulla poistat läikän nopeasti jopa töissä

25.07.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Apu kahvitahrojen poistamiseen löytyy keittiöstä.

Valkoiset ja vaaleat vaatteet ovat erityisen trendikäs asuvalinta kesähelteillä. Vaaleiden kankaiden huono puoli on kuitenkin se, että tahrat loistavat niistä kauas. Erityisesti läikkyneen kahvin jättämät tahrat ovat tyypillinen ongelma valkoisia vaatteita suosivalle.

Insider uutisoi niksistä, jonka avulla saat nopeasti läikkyneen kahvin puhdistettua vaaleasta vaatteesta niin kotona kuin vaikka työpaikallakin.

Suola

Insiderin artikkelissa kerrotaan, että suolan avulla saat kahvitahran katoamaan vaatteelta hetkessä. Kaada läikkyneen kohdan päälle runsaasti suolaa ja anna vaikuttaa hetki. Tämän jälkeen pyyhi suola hellävaraisesti pois vaatteelta. Jos tahra tuntuu pinttyneen tiukasti kiinni vaatteeseen, suolaniksi estää kuitenkin sen leviämisen.

Ruokasooda

Jos suolasta ei ollut riittävästi apua kahvitahran puhdistamiseen valkoisesta vaatteesta, voit seuraavaksi kokeilla ottaa avuksi ruokasoodan. Ennen kuin kaadat aineen tahran päälle, kastele likaantunut kohta hellävaraisesti painellen märän rätin avulla. Muista myös varoa levittämästä tahraa lisää.

Kun kangas on kostea, kaada ruokasoodaa kahvitahran päälle ja anna vaikuttaa hetki. Tämän jälkeen pyyhi vaate puhtaaksi kuivan pyyhkeen avulla.

Lue myös: Pidä valkoiset kengät puhtaina - parhaimmat niksit koottiin yhteen

Lue myös: Taio itsellesi täydelliset kulmat - lue helpot niksit

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat