Nam! Jos kaipaat modernia jouluherkkua, kokeile Pinterestin suosituinta keksireseptiä

22.11.2018 10:15 - Henna Koste

Tässä keksissä rouskuvat herkulliset karkit.

Jos kaipaat perinteisille joulutortuille ja pipareille vaihtelua, saatat ihastua tähän reseptiin. Niin on käynyt ainakin lukuisille Pinterest-käyttäjille. Tänä vuonna Pinterestin suosituin keksiresepti on karkin ystävien makuun. Keksitaikinassa rouskuu nimittäin värikkäät raekarkit. 

Reseptin kehittänyt No 2 pencil - ruokablogia pitävä Melisa Mondragon näyttää Instagram-tilinsä perusteella rakastavan M&M's-karkkeja, joita hän käyttää usein leivonnassa. Näissä joulukekseissä karkit on valittu tietenkin jouluväreissä. Ota resepti talteen.

M&M's joulukeksit

230 g huoneenlämpöistä voita

noin 2,4 dl sokeria

noin 2,4 dl fariinisokeria

3 isoa kananmunaa

1 1/2 tl vaniljauutetta

noin 7 dl jauhoa

3/4 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa 

noin 5 dl M&M's karkkeja

noin 2,4 dl suklaapaloja

noin 1,3 dl valkosuklaan paloja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 30 cm kokoinen uuniastia foliolla. Folio voi tulla hieman yli astiasta, jolloin sen poistaminen on helpompaa. Suihkuta vuokrasprayta, joka estää tarttumisen. 

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää munat ja vaniljauute. Jatka sekoittamista. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää lopuksi karkit sekaan. Siirrä taikina vuorattuun astiaan. Paina taikinan pinnalle vielä muutamia karkkeja. Paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista. 

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: 5 yllättävää makuyhdistelmää, jotka täydentävät erinomaisesti toisiaan – olisitko arvannut?

Kilpailut

Uusimmat