Kuva: Shutterstock

Piristä terassi tai parveke kesäkuntoon helpoin keinoin - kokosimme ihanimmat tuotteet yhteen

21.04.2019 13:15 - Rea Tallgren

Kevät on nyt todella tullut jäädäkseen ja kesä kolkuttelee jo nurkan takana. Oman pihan tai parvekkeen voi vihdoin laittaa huoletta kesäkuntoon. Ensimmäinen askel on paikkojen perusteellinen putsaus talven jäljiltä ja esimerkiksi terassi kannattaa pestä huolellisesti ja joissain tapauksissa jopa öljytä sen pinta.

Mikäli omaan pihaan tai parvekkeelle kaipaa muutosta edellisistä vuosista, onnistuu se helpoiten pienten tavaroiden ja tekstiilien avulla. Esimerkiksi parvekkeelle helpon kasvojenkohotuksen saa tehtyä pingottamalla kauniin kankaan parvekkeen sivuseinien päälle.

Myös kauniit peilit ja kasvit luovat helposti tunnelmaa asunnon jatkeelle. Peilejä ulos ripustaessaan kannattaa kuitenkin olla tarkkana siitä, etteivät ne heijasta polttopistettä helposti syttyvään materiaaliin.

Inspiroidu vaikka näistä:

Kokosimme alle kauniita ja edullisia tuotteita, joista voit inspiroitua oman kotisi pihan tai parvekkeen kasvojenkohotusta silmällä pitäen!

1. Metallisen kalustesetin saa vihreänä, harmaana tai valkoisena, ja se toimii pienelläkin pihalla tai parvekkeella, 84,90 euroa, Etola.

2. Kata aamupala ulos kesäaamuina! Kauniiseen kuppiin mahtuu kunnolla kahvia tai teetä, 14,90 euroa, Indiska.

3. Pallovalosarjat luovat tunnelmaa niin parvekkeelle kuin pihallekin, 6,99 euroa, Tokmanni.

4. Mintunvihreä, puinen linnunpönttö sopii asunnoksi suloisille sirkuttajille, joiden elämää pihapiirissä on mukava seurata, 9,90 euroa, Etola.

5. Lyhdyillä saa tuotua parvekkeelle tai pihalle eksoottista kauneutta, 54,90 euroa, Indiska.

6. 4Homen samettisen pehmeä torkkuhuopa pitää lämpimänä illan muuttuessa viileämmäksi, 17,48 euroa, Hobby Hall.

7. Ikean pirteä Sommarasten-koristetyyny piristää kuosillaan nopeasti rauhallisenkin parvekkeen, 4,99 euroa, Ikea. Samaa kangasta saa myös metritavarana.

Villit kortit:

Upea Bastian-tulisija parvekkeelle tai terassille. Polttopuille. Korkeus 120, 40x40 cm. Helppo koota. 219 euroa, Ellos.

(kuva: Valmistaja)

Mielitty-puuvillakangas, 37 euroa metriltä, Marimekko.

(kuva: Valmistaja)

Cut-seinäruukkuihin saa kasvatettua kauniin kesäpuutarhan seinälle, jolloin se ei vie esimerkiksi pieneltä parvekkeelta arvokasta lattiatilaa. Ruukkuja saa kahdessa eri koossa. Pienen hinta on 6,95 euroa ja ison 14,90 euroa, Ellos.

(kuva: Valmistaja)

Isolle pihalle grillin kaveriksi kelpaa myös ulkokeittiö, jonka lavuaari on helppo asentaa itse yhdistämällä vesi- tai puutarhaletkuun, Åminne-ulkokeittiö 789 euroa, Jotex.

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: Löytyykö pihaltasi nurmikko? Katso mitä pitää tehdä juuri nyt, jotta saat sen kukoistamaan kauniina

Lue myös: Haluatko kasvattaa omia yrttejä kotonasi? Asiantuntijan helpoilla vinkeillä onnistut

Kilpailut

Uusimmat