Kuva: Shutterstock

Tiesitkö? Kissoilla on todella hellyttävä tapa tervehtiä toisiaan

05.06.2019 17:15 - Senni Loikala

Tuore tutkimus selvitti, miten kissat käyttäytyvät ulkona vapaana liikkuessaan.

Miten lemmikkikissasi käyttäytyy, kun tämä kohtaa toisen kissan vapaana kulkiessaan? Tähän kissanomistajan on vaikea sanoa juuta taikka jaata, koska eivät ole paikalla todistamassa tilannetta, mutta tutkijat pyrkivät hiljattain löytämään vastauksia kyseiseen kysymykseen.

Brittitutkimuksessa kuuteentoista kissaan kiinnitettiin kevyet kannettavat kamerat, jotka tallensivat lemmikkien liikkeitä ulkomaailmassa.

Kissat olivat merkittävästi valppaampia ja aktiivisempia ulkona, kuin omistajansa seurassa.

- Kissoja pidetään verrattaen laiskoina, varsinkin koiriin verrattuna. Mutta me huomasimme, että kissoista tuli supervalppaita ulkona, tutkija Maren Huck Derbyn yliopistosta kertoo.

Hännänheiluttajat olivat yllättävän sosiaalisia törmätessään lajitoveriinsa. Kissat saattoivat istua toistensa lähellä jopa puolisen tuntia ja katsella toisiaan. Joskus katit jopa tervehtivät toisiaan hankaamalla kuonojaan toisiaan vasten, ja tämän tavan tutkijat nimesivät ”eskimopusun” antamiseksi.

Vaikka kissat ovat tarkkoja reviiristään, eivät tutkimukseen osallistuneet kissat ajautuneet joka kerta kärhämiin reviirilleen tulleen katin kanssa.

Lue myös: Japanilaiskissa taipui hämmästyttävään asentoon - erikoinen venyttely saatiin ikuistettua

Lue myös: Omistatko kissan? Yleinen ruokailumoka lisää lemmikkisi sairastumisriskiä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat