Kuva: Shutterstock

Prinssi Williamin kasvatusniksi kerää ylistystä asiantuntijoilta - vanhempi, ota käyttöön

08.06.2019 17:15 - Karoliina Kotala

Kasvatusalan ammattilaiset liputtavat kyseisen tavan puolesta.

Britannian kuningashuone on esiintynyt julkisuudessa kautta aikain melko harkitusti ja mielikuva kuningasperheestä on erittäin hillitty. Prinssi William on kuitenkin kerännyt kiitosta lämpimistä väleistään lapsiaan kohtaan. Kolmen pienen lapsen isä ei säästele halauksia ja osoittaa avoimesti rakkautta ja läheisyyttä lapsiaan kohtaan.

Yksi Williamin tapa on saanut osakseen erityisesti huomiota. Kun lapsilla Georgella, Charlottella tai Louisilla on asiaa, kyyristyy William aina heidän tasolleen kuuntelemaan ja puhumaan heidän kanssaan. Kasvatusalan ammattilaiset kutsuvat tapaa nimellä "aktiivinen kuunteleminen" ja liputtavat ehdottomasti tavan puolesta. Kyseinen keino osoittaa lapselle, että vanhempi haluaa kuunnella lastaan, heitä pystyy katsomaan samalla silmiin ja lapsen kanssa on helpompi kommunikoida. Lapsi kokee, että hänen sanomisillaan on merkitystä.

Kasvatusalan ammattilaiset suosittelevatkin vanhempia noudattamaan kyseistä tapaa ja myös todella kuuntelemaan lapsiaan. Kun lapsi puhuu, kannattaa muu tekeminen keskeyttää ja todella näyttää, että heitä kuunneellaan. Se parantaa myös lapsen itsetuntoa.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Kate Middletonin ja prinssi Williamin tuore perhekuva sai somen sekaisin: "Täydellistä"

Kilpailut

Uusimmat