Kuva: Shutterstock

Superhelppo juustokakku maistuu ihanalta ja onnistuu jokaiselta - kokeile

15.12.2019 14:15 - Karoliina Kotala

Juustokakku on jälkiruokaklassikko, joka taipuu hyvin vaikka joulupöytään.

Juustokakuista tarjolla on monenlaista reseptiä; yksi ei vaadi paistamista ja toinen taas valmistuu uunissa. Tämä juustokakku kypsytetään uunissa, mutta siitä huolimatta se on varmasti yksi helpoimmista kakuista valmistaa. Juustokakun sisus on mitä herkullisin ja kakun voi koristella vaikkapa konvehdeilla tai marjoilla. Jouluista makua saat juustokakkuun vaihtamalla pohjaan käytettävät keksit joulupipareihin.

Helppo juustokakku

Pohja:

400 g keksejä (esimerkiksi suklaakeksejä, pipareita tai Digestive-keksejä)

75 g voita

Täyte:

2 prk maitorahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

3 kananmunaa

1 dl kermaa

3 tl vanilliinisokeria

3 rkl sitruunamehua

1,5 dl sokeria

0,5 dl maissitärkkelysjauhoja

1. Murskaa piparit hienoksi monitoimikoneella tai käsin laittamalla ne pussiin ja rullaamalla pussia kaulimella.

2. Sulata voi ja kaada keksimurut voin joukkoon. 

3. Ota irtopohjavuoka ja voitele vuoan reunat. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi.

4. Kaada keksi-voiseos vuokaan ja painele tasaiseksi.

5. Valmista täyte laittamalla kaikki täytteet kulhoon ja sekoittamalla tasaiseksi vatkaimella.

6. Kaada täyte vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.

7. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen kuin irrotat vuoan reunat. Kun kakku on jäähtynyt, laita se jääkaappiin, jossa se saa vielä tekeytyä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Lue myös: Kokoa lasiin: Joulun helpoin jälkiruoka on suklaan- ja piparinystävän suosikki

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat