Kuva: Shutterstock

Pyhien jälkeen arkiruoka maistuu: Herkulliset lihapullat syntyvät pienellä vaivalla

05.01.2020 08:15 - Karoliina Kotala

Klassiset lihapullat ovat mitä parhainta kotiruokaa eivätkä vaadi suurta vaivaa.

Lihapullat ovat kotiruokien klassikko ja ne maistuvat yleensä myös perheen pienimmille. Tällä ohjeella lihapullia syntyy kerralla isompi annos, josta osan voi laittaa huoletta pakkaseen. Reseptin aineksia ostaessa satsaa laadukkaaseen luomunaudanlihaan.

Klassiset lihapullat

600 g hyvää naudan luomujauhelihaa

½ dl korppujauhoja

1 dl kermaviiliä

1 sipuli 

2 kananmunaa

2,5 rkl siirappia

1,5 rkl sinappia

suolaa

mustapippuria

1. Laita korppujauhot ja kermaviili kulhoon sekaisin ja anna niiden turvota hetki.

2. Kuori ja pilko sipuli pieneksi ja paista se pehmeäksi pannulla voissa.

3. Lisää kermaviilin ja korppujauhon sekaan loput ainekset sekä paistettu sipuli. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Pyörittele taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista pannulla runsaassa voissa.

5. Tarjoile vaikkapa perunamuusin kanssa.

Lue myös: Vinkki uudenvuoden tarjoiluihin: Helppo Irish Coffee -juustokakku on herkku aikuiseen makuun

Uusimmat