Kuva: Shutterstock

MTV: Asiantuntija jakaa nerokkaan vinkin leivänpaahtimesta - oletko itse tajunnut?

01.11.2022 17:15 - Sanni Seppä

Leivänpaahdinta voi hyödyntää muuhunkin kuin pelkän leivän paahtamiseen.

Leivänpaahtimella paahtaa kätevästi aamuiset leipäsiivut, mutta MTV kirjoittaa, että leivänpaahdinta voi ja kannattaakin käyttää myös moneen muuhunkin tarkoitukseen. Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula sanoo, ettei paahdinta kannattaisi edes kutsua leivänpaahtimeksi, sillä kyseisestä kodinkonetta voi hyödyntää niin monien eri ruoka-aineiden paahtamiseen. 

Yksi nerokas tapa hyödyntää leivänpaahdin, on käyttää sitä muun muassa pullaviipaleiden paahtamiseen. Rapeiksi paistetut köyhät ritarit syntyvät leivänpaahtimella kätevästi. 

- Rikkaat ritarithan tehdään yleensä kuivahtaneesta pullasta pannulla, mutta nämä ovat sitten varmaan todella köyhät ritarit paahtimessa, Karjula kertoo. 

Pullaviipaleet voi paahtumisen jälkeen sivellä halutessaan myös voilla, ja näin herkku on valmis tarjoiltavaksi alta aikayksikön.

- Jos pulla on jo ehtinyt kuivahtaa, niin parempi se on nautiskella paahtimen kautta kuin pöytäkuivana. Lisäksi kardemumma tulee kivasti läpi, kun pulla hieman paahtuu, Karjula sanoo. 

Leivänpaahtimen monikäyttöisyyttä voi venyttää vaikka millä mitalla, ja sitä voi hyödyntää pullaviipaleiden ja leipien lisäksi myös esimerkiksi pinaatti- ja porkkanalettujen paahtamiseen. Näin letuista tulee rapeita, toisin kuin mikrossa lämmitettyinä. 

Lue myös: MTV: Voiko leipäpussin muita leipiä syödä jos vain yksi siivu on homeessa? Asiantuntija kertoo

Lue myös: HS: Viisi helppoa vinkkiä, joilla saat suodatinkahvista entistä herkullisempaa

Lue myös: Kuinka paljon jouluvalot vaikuttavat sähkölaskuun? Asiantuntija antaa Iltalehdelle selkeän vastauksen

Lähde: MTV

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat