Kuva: Shutterstock

Tahriko mustikka vaatteesi? Katso helpot vinkit marjatahran puhdistukseen

05.06.2023 18:15 - Sanni Seppä

Nopealla toiminnalla tuhriutuneen tekstiilin voi saada vielä pelastettua.

Voi ei, tuhriintuiko lempivaatteesi mustikkaan? Vaikka mustikkatahralla on hankala maine, ei sen poistaminen vaatteista ole mahdottomuus. Katso alta Marttojen vinkit tahranpoistoon ja pelasta tekstiilisi ripeällä toiminnalla!

1. Tuore mustikkatahra voi lähteä kätevästi kuuman veden avulla. Laita siis kattilaan vetää kiehumaan ja kaada sitten kiehuvaa vettä tahran päälle niin kauan, että se alkaa haalentua. Marttojen mukaan myös käsiastianpesuainetta, kiehuva maito tai sitruunamehu voivat vaalentaa tahraa.

Huomio! Muista, että kaikki tekstiilit eivät kestä kuumaa. Tarkista siis tekstiilisi soveltuvuus tähän keinoon ennen kuin toimit.

2. Jos tahra on erityisen tiukassa ja päässyt kuivahtamaan, voit hieroa tahraan ekologista sappisaippuaa tai vaihtoehtoisesti nestemäistä pyykinpesuainetta tai tahranpoistoainetta. Pese tämän jälkeen tekstiili hoito-ohjeiden mukaan korkeimmassa lämpötilassa valkaisuainepitoisen pesuaineen kera.

Martat muistuttavat myös kloorivalkaisun perään. Jos tahra on tiukassa ja tekstiilisi hoito-ohje sallii kloorivalkaisun, voit kokeilla myös valkaista sen kloorivalkaisuaineella.

Lue myös: Oletko aina kuorinut mangon väärin? Näppärän niksin avulla kuori irtoaa sekunneissa

Lue myös: Viraaliksi ampaissut TikTok-resepti on täydellinen herkku kesäpäivää varten - kokeile

Lue myös: Oda aikoo lopettaa ruoan verkkokauppansa Suomessa

Lähde: Martat

Kilpailut

Uusimmat