Lähdössä perheen kanssa Pariisiin? 5 vinkkiä kivoista kohteista!

03.12.2012 19:15 - Heli Thoren

Pariisiin voi lähteä muullekin kuin romanttiselle pariskuntamatkalle.

Pariisi mielletään usein rakastavaisten romanttiseksi lomakohteeksi. Kaupungista löytyy rauhallisten bistrojen ja kapeiden kuutamokävelyyn soveltuvien kujien lisäksi myös monia koko perheen kohteita. Suunnitelkaa yhdessä lasten kanssa, mitä haluatte kaupungissa puuhata. Näin saatte jo vain viikonlopun mittaisestakin matkasta paljon irti. Ohessa 5 vinkkiä Pariisiin Lapsiperheen Matkakäsikirjasta:

1. Museot

Museoissa voi tehdä muutakin kuin ihailla hipihiljaa maalauksia. Monissa pariisilaisissa museoissa myös lasten tarpeet on otettu hyvin huomioon. Aurinkokuninkaan aarteita tai Napoleonin sotaretkien saaliita voi kuikuila muun muassa Orsayssa (www.musee-orsay.fr) ja Louvressa (www.louvre.fr).

Pariisin Heureka, eli tiedemuseo Cité des sciences et de l'industrie (www.cite-sciences.fr) on myös päiväretken arvoinen museo. Parc de Villeten -alueeseen kuuluu suuri Géode-planetaario ja pienten lasten oma tutkimusalue, jotka ovat varmasti myös perheen pienempien mieleen.

2. Puistoon retkelle

Luxembourgin puisto on täydellinen viheralue perheiden temmellyskentäksi. Puistossa voi ihailla paitsi upeita suihkulähteitä, patsaita ja palatseja. Puistosta löytyy historiallisten kohteiden lisäksi myös suuri määrä aktiviteetteja aina tenniksestä nukketeatteriin ja poniajeluun. Puiston altaissa saa uittaa purjeveneitä. Kauniina päivänä puistossa voi viettää aikaa pidemmältikin, joten kannattaa varata hyvät eväät ja viltti päiväunia varten mukaan.

3. Kummituksia kouluikäisille

Pariisin alle kaivetut katakombit hurmaavat jännitysen kaipuiset koululaiset, ja saavat aikuisenkin niskakarvat nousemaan pystyyn. Aikoinaan kalkkikivilouhinnasta syntyneitä luolia alettiin käyttää 1700-luvulla hautoina, kun kaupungin hautuumailta loppui tila. Niitä käytettiin myös piilopaikkoina. Katakombeja kulkee kaupungin alla yhteensä 300 kilometrin verran, mutta tutustumaan pääsee vain kahteen kilometriin. Visiitti kannattaa ja on varmasti ikimuistoinen. Kierros on kuitenkin niin jännittävä, että sitä ei suositella alle kouluikäisille.

4. Aurinkokuninkaan linna

Vuonna 1668 Aurinkokuninkaan rakennuttama Versailles'n palatsi (en.chateauversailles.fr) sijaitsee vain 16 kilometrin päässä Pariisin keskustasta. Linna onkin oiva päivämatkakohde, sillä sinne pääsee helposti vaikka junalla. Ja vaikka ei retkellään ehtisi linnaan asti, jo pelkkä linnan puisto tarjoaa elämyksiä. Siellä voi tehdä pyöräretken, vuokrata soutuveneen tai tutustua Marie Antoinetten rakennuttamaan miniatyyrimaalaiskylään.

5. Klassikkotorni monella tapaa

Eiffel-tornia ei varmasti parane ohittaa perheen lomallakaan. Tornin portaita voi nousta merkittyä lasten reittiä pitkin ensimmäiselle tai toiselle tasolle ihailemaan maisemia. Hissillä pääsee jopa 300 metriin asti. Jos haluaa välttää jonot, voi tornia ihailla vaikka kahvikupposen tai piknikeväiden kera viereisestä puistosta käsin. Eiffel-torni on joka tapauksessa yksi kaupungin ykköskohteista - varmasti myös lasten mielestä (www.eiffel-tower.com).

 

 Lisää vinkkejä Pariisiin ja maailman muihin kolkkiin Inari Fernándezin ja Inna-Pirjetta Lahden kirjoittamasta Lapsiperheen matkakäsikirjasta, Wsoy

Kilpailut

Uusimmat