Mitä ja miten pakata lomalle? 10 kohdan muistilista

06.05.2013 08:00 - Katariina Näreaho

Onnistunut loma saattaa joskus olla pienestä kiinni. Se mitä ja miten pakkaat voi olla loman onnistumisen kannalta hyvinkin ratkaisevaa.

Kokeneet reissuruunat jakoivat australialaiselle uutissivustolle omat vinkkinsä, joista jokainen voi ottaa opikseen.

1) Opettele pakkaamaan kevyesti. Et varmasti tarvitse 20 kiloa tavaraa viikon reissulle mukaan. Samaa paitaa tai housuja voi käyttää useamminkin kuin kerran. Mitä vähemmän sinulla on kannettavaa, sitä mukavampi on matkustaa. Jos jotain tärkeää uupuu, voit ostaa sen matkakohteestasikin.

2) Pakkaa fiksusti ja käytä mielikuvitustasi! Laita kaulakorut mehupillin sisään niin ne eivät sotkeudu. Korvakorut saat pidettyä yhdessä napin avulla: pistät ne vain napin reikien läpi ja taustalukot kiinni. Pieneen Tic Tac -karkkirasiaan saat säilöttyä paljon pientä tavaraa, esimerkiksi hiuspinnejä.

3) Kun pakkaat vaatteet matkalaukkuusi, rullaa ne tiiviiksi pötköksi. Usko tai älä, mutta näin vältyt ikäviltä rypyiltä. Lisäksi säästät tilaa vaikkapa tuliaisille.

4) Pakkaa shampoot ja hoitoaineet, saippuat ja kosteusvoiteet tyhjiin kosmetiikkapulloihin, jotka täytä itse. Säästät tilaa ja vältyt vahingoilta. Näitä tyhjiä pieniä pulloja löytyy lähes jokaisesta tavaratalosta. Muista kuitenkin merkitä, missä putelissa on mitäkin.

5) Riittävät ja kunnolliset yöunet ovat tarpeen etenkin lomalla. Pakkaa siis mukaasi korvatulpat ja silmälaput - varmuuden vuoksi.

6) Ota mukaan neulaa ja lankaa. Ompelutarvikkeiden etsiminen vieraassa maassa ja kaupungissa voi osoittautua haasteeksi.

7) Skannaa ja ota valokopio passistasi sekä muista tärkeistä asiakirjoista siltä varalta, että ne hukkuvat. Kuvat voit tallentaa esimerkiksi omaan sähköpostiisi.

8) Hanki pieni muovitasku, jossa säilytät kaikki matka-asiakirjat ja passisi. Näin ne pysyvät samassa paikassa ja ne on helppo löytää.

9) Nosta käteistä rahaa jo valmiiksi, jota pidät hätävarana. Saat ainakin syötyä, jos lompakkosi viedään. Hyvä piilo setelirahoille on vaatteen sisälle ommeltu piilotasku, tai esimerkiksi tyhjä huulirasvatuubi, jonka sisään voit rullata setelin.

10) Pidä taskussa mukana nenäliinapaketti. Siitä on suuri apu kun huomaat, että vessapaperi on loppu tai olet tahrinut kätesi johonkin. Myös käsidesi on korvaamaton ja hyvä pitää mukana.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat