7 asiaa, joita ei kannata pakata matkalle mukaan

02.07.2013 07:15 - Katariina Näreaho

Kun jätät turhuudet kotiin, on matkustaminen kevyttä ja mukavaa.  

Matkasivusto Skyscanner listasi seitsemän asiaa, jotka voit huoletta jättää matkalaukustasi pois. Ne vievät vain tilaa ja kasvattavat laukkusi painoa turhiin lukemiin.

Hygieniatuotteet

Älä turhaan kanna mukanasi shampoota, hoitoainetta ja suihkusaippuaa omissa pulloissaan. Hanki sen sijaan pienet täytettävät pullot, joihin pursotat tuotetta mukaasi. Jos pesuaineet sattuvat loppumaan kesken matkan, ei hätää! Shampoota myydään myös ulkomailla.

Lomalukemiset

Kirjat, pokkarit ja lehdet kasvattavat laukkusi painoa hälyttävän nopeasti. Lukutoukkien kannattaakin suosia esimerkiksi tablettitietokonetta tai ostaa kirjat kohteessa. Samalla hoituu myös englannin harjoitteleminen. Myös matkaoppaita on saatavilla e-kirjoina.

Viimehetkellä ostetut vaatteet

Matkalla lentokentälle, mutta uikkari unohtui? Jätä viimehetken ostokset ostamatta. Sovittamattomat vaatteet voivat koitua ikäviksi yllätyksiksi. Hätäpäissään ostettu koru ei tunnukaan enää parin tunnin päästä sopivalta. Jos jotakin uupuu garderobistasi, osta se mieluummin matkakohteestasi, jossa ehdit shoppailla rauhassa.

Elintarvikkeet

Kotimaisten elintarvikkeiden roudaaminen ulkomaille on typerää. Ensinnäkin, osassa maita on tiukat säännökset, mitä maahan saa tuoda ja mitä ei. Ethän halua jäädä tullin turvatarkastukseen pelkän kahvipaketin tai ruisleivän takia? Lisäksi, olet menossa ulkomaille ammentamaan uusia tuulia ja eri kulttuureja. Miksipä et siis myös söisi paikallisen keittiön antimia?

Hiustenmuotoiluraudat

Muotoiluraudoista on varmasti vaikea luopua, mutta mitä jos kokeilisit jättää ne kotiin? Anna hiustesi levätä kuumien rautojen käsittelystä. Turvaudu sen sijaan luontoäidin tarjoamaan muotoiluapuun: tuivertavaan tuuleen. Luonnolliset ja superseksikkäät rantahiukset ovat nyt muotia!

Arvoesineet

Oli esineellä sitten rahallista tai tunnearvoa, kannattaa se jättää suosiolla kotiin. Et tarvitse kallista Rolexiasi matkoilla, olethan lomalla. Vaikka hotelleista löytyykin tallelokerot, on riski tulla ryöstetyksi tai hävittää arvoesineet silti suuri.

Pyyhkeet

Useimmista hotelleista löytyy jo valmiiksi käsi- ja kylpypyyhkeet. Älä kanna turhaan omaa pyyhettä mukanasi. Jos kuitenkin koet, että sille olisi tarvetta, vaihda froteinen pyyhe kevyeen ja imukykyiseen mikrokankaiseen pyyhkeeseen.

Lähde: Skyscanner

Kilpailut

Uusimmat