7 vinkkiä, joiden avulla buukkaat mahdollisimman halvat lennot

10.07.2013 15:15 - Katariina Näreaho

Matkasivusto Skyscanner listasi seitsemän "salaista" vinkkiään, joiden avulla löydät parhaat tarjoukset ja edullisimmat lennot.

Skyscanner kokosi seitsemän hyväksihavaittua keinoa haalia itselleen mahdollisimman edulliset tiketit ulkomaanlennoille.

Valppaana kuusi vikkoa ennen lähtöä

Ennen parhaita tarjouksia metsästettiin juuri ennen varsinaista matkalle lähtöä, lentöyhtiöt kun halusivat epätoivoisesti päästä eroon koneen tyhjistä paikoista. Tämä ei kuitenkaan päde enää nykypäivänä, halpalentöyhtiöiden yleistyttyä. On toki mahdollista löytää edullinen äkkilähtö, mutta nykyään halvimmat liput myydään noin kuusi viikkoa ennen matka-ajankohtaa.

Tilaa uutiskirjeet

Listaudu eri lentoyhtiöiden uutiskirjeiden saajaksi. Pian sähköpostiisi tulvii lukuisia edullisia tarjouksia ja mahdollisia uusia reittejä. Pidä silmät auki etenkin tiistai-iltapäivisin. Yleensä tähän mennessä lentoyhtiöt näkevät tulevan viikonlopun buukkaukset. Jos vapaita paikkoja löytyy, ne ilmestyvät alta aikayksikön alennettuun hintaan.

Pidä matkakohde avoinna

Jos matkakuume on korkea, ja olet valmis lähtemään minne tahansa, hyvä! Monilla matkahakukoneilla pystyy etsimään edullisia lentoja matkakohteena everywhere, eli minne tahansa. Hakukone listaa sinulle sen hetken edullisimmat lennot kaikista kohdemaista.

Hanki sopiva luottokortti

Osalla lentoyhtiöistä on sopimus jonkin luottokorttiyhtiön kanssa, jolloin heidän korttiaan käyttämällä saat kerrytettyä lentöyhtiön omia bonuksia. Esimerkiksi Finnairilla on sopimus Diners Clubin kanssa. Finnair Plus -luottokorttia käyttämällä saat jokaisesta ostoksesta palkintopisteitä.

Tiistai-iltapäivä

Parhaat tarjoukset löytyvät tiistai-iltapäivisin. Kuten edellä kerrottiin, tähän mennessä lentoyhtiöt yleensä tietävät viikonlopun buukkaustilanteen. Jos vapaita paikkoja löytyy, laitetaan ne myyntiin alennetuin hinnoin. Osa yhtiöistä aloittaa alennusmyyntinsä jo maanantaina, mutta jos lennot eivät mene kaupaksi, alennetaan hintoja entisestään.

Etsi pelkkiä menolippuja

Joskus kahdella eri lentoyhtiöllä matkustaminen tulee halvemmaksi kuin yhden yhtiön meno-paluu-lippu. Kannataa siis etsiä menolippu kohdemaahan yhdeltä ja paluulippu kotiin toiselta yhtiöltä. Tämä tuo matkusteluusi myös joustavuutta, etkä ole yhden lentoyhtiön aikataulujen armoilla.

Kokeile 24 tunnin sääntöä

Jotkut lentoyhtiöistä tarjoavat peruutusmahdollisuuden, jolloin voit peruuttaa varauksesi maksutta 24 tuntia ennen lähtöä. Kannattaa siis olla silmä tarkkana matkahakusivustoilla: jos vuorokautta ennen samalle lennolle löytyy alennettu lippu, peruuta vanha varauksesi ja buukkaa uusi tiketti ale-hintaan.

Lähde: Skyscanner

Kilpailut

Uusimmat