Maailman parhaat kaupungit listattiin - testaa, monessako olet käynyt

19.10.2013 11:15 - Linda Arponen

Readers’ Choice Awards 2013 listasi maailman parhaat kaupungit. Mukana on tuttuja kohteita, mutta myös todellisia yllätyksiä.

Condé Nast Traveler -matkailulehti listaa vuosittain muun muassa maailman parhaat hotellit, lentoyhtiöt ja lomasaaret. Kyseessä on Readers' Choice Awards, jonka tulokset ovat lehden lukijoiden äänestettävissä.

Eniten kiistanalaisuutta aiheuttaa kuitenkin maailman parhaiden kaupunkien listaus. Tänä vuonna kaupunkeja äänesti jopa 1,3 miljoonaa lukijaa. Listalle pääsivät mukaan muutamat yllätyskohteet, samalla kun monet tunnetummat kaupungit jäivät sen ulkopuolelle.

Tässä lukijoiden äänestämät kymmenen parasta kaupunkia:

10. Quebec, Kanada

Äänestäjien mukaan Quebec on loistava ostoskaupunki, josta löytyy vanhan ajan charmia ja historiaa. Quebec on kuin pieni jalokivi, jossa on tarjolla hyvää ruokaa ja hienoja käsitöitä. Monille pohjoisamerikkalaisille kaupunki on kuin lähelle tuotu pala kauneinta Eurooppaa.

9. Siena, Italia

Sienassa on niin paljon nähtävää, että eräs äänestäjä, joka on vieraillut kaupungissa 18 kertaa, kertoi yhä löytävänsä sieltä uusia ruoka- ja kulttuurikokemuksia. Kaupunkia kutsutaan myös ajattomaksi paikaksi, jossa ei tarvitse kuin upota sen tunnelmaan. Monet ylistävät sitä hiljaisemmaksi kuin Rooma tai Firenze, muttei kuitenkaan historialtaan tai kulttuuriltaan yhtään vähäpätöisemmäksi.

8. Rooma, Italia

Roomasta löytyy loputtomasti tutkimisen arvoisia kohteita. Kaupunkiin voi palata yhä uudestaan ja aina kokea jotain uutta. Ruoka, ravintolat, palvelu ja liikkumisen helppous olivat myös äänestäjien arvostamia asioita.

7. Wien, Itävalta

Musiikki, historia ja taide ovat syitä, miksi Wien ansaitsi korkeat arvosanat äänestäjiltä. Maailman parhaat klassisen musiikin kuuntelumahdollisuudet kerrotaan löytyvän tästä kaupungista.

6. San Sebastian, Espanja

San Sebastiania kutsutaan myös Euroopan ruokapääkaupungiksi. Upea rantakaupunki on saanut jo 16 Michelin tähteä ja lisää odotetaan tulevan vielä jatkossa. Ruoka onkin syy, miksi kaupunki sai paljon ääniä. San Sebastianiin voi todella lähteä vain ja ainoastaan syömään.

5. Charleston, Yhdysvallat

Yhdysvaltain Etelä-Carolinassa sijaitseva Charleston on kaupunki, jossa on hiekkaa, aurinkoa, historiaa, hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä. Rannat ja vaikuttava arkkitehtuuri vetävät kaupunkiin vierailijoita, mutta myös esimerkiksi paikallinen väestö ja ostosmahdollisuudet saivat äänestäjiltä kiitosta.

4. Salzburg, Itävalta

Salzburgia kehutaan mukavaksi pikku kyläksi, joka on yksi harvoista todellisista eurooppalaisista kaupungeista, joita on vielä jäljellä. Mozartin kotikaupunkinakin tunnettu Salzburg kuljettaa vierailijat takaisin menneisyyteen. Sen sanotaan olevan täydellinen paikka niille, jotka välittävät kulttuurista ja historiasta.

3. Budapest, Unkari

Kaupunki, jossa tunnelma on erilainen verrattuna mihin tahansa muuhun Euroopan kaupunkiin. Budapestissa on todella paljon nähtävää, loistavaa ruokaa ja helppo liikkua. Äänestäjät kehuivat arkkitehtuuria upeaksi ja koko kaupunkia lumoavaksi.

2. Firenze, Italia

Tuhansia ääniä saanut Firenze on kaupunki, joka on keskittynyt taiteeseen. Kulttuurin lisäksi erityisesti kaupungin loistava ruokatarjonta sai äänestäjiltä kehuja.

1. San Miguel de Allende, Meksiko

Listan ensimmäisen sijan nappasi ehkä hieman yllättäenkin San Miguel de Allende Meksikossa. Kaupunki sai ylistystä sen hyvästä tunnelmasta, erinomaisista ravintoloista, kulttuurista ja tunnelmasta. Katuvalojen ja mainostaulujen puute tekevät alueesta romanttisesti ja historiallisesti kauniin. Kaupunki itsessään tarjoaa perinteisen pikkukaupungin tunnelmaa Meksikon sydämessä.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Condé Nast Traveler

Kilpailut

Uusimmat