Haaveiletko lomamatkasta jouluna? 4 vinkkiä, joilla varaat edullisen matkan ulkomaille

31.10.2013 13:15 - Katariina Näreaho

Jos suunnitelmissasi on matkustaa jouluksi ulkomaille, kannattaa matkan varaaminen aloittaa viimeistään nyt. 

Buukkaa nyt

Lopeta jahkailu ja varaa matkasi nyt. Tänään edullinen lentolippu Thaimaahan voi maksaa ensi viikolla jo huomattavasti enemmän. Siksi on syytä toimia ripeästi. Vaikka parhaat tarjoukset ovat pitkälti jo menneet, kannattaa matkahakusivustoja yhä selailla edullisten lentojen toivossa. Huomaa myös, että suorien lentojen sijaan saatat joutua tyytymään välilaskullisiin reittilentoihin.

Edullisin päivä matkustaa

Varaa lento päivälle, jolloin muita matkustajia on liikkeellä vähemmän. Tällöin lentojen hinnatkin ovat edullisemmat. Moni haluaa hyvissä ajoin jouluaatoksi kohteeseen, joten ruuhkaisinta on pyhiä edeltävät päivät ja viikonloput. Esimerkiksi meno-paluumatka kahdelle joulukuun 21. päivänä voi maksaa jopa kolme kertaa enemmän kuin joulupäivän liput. Vertaile hintoja myös mahdollisina paluupäivinä. Jos mahdollista, venytä matkaasi, jotta saat varattua edullisimman paluulipun.

Ole joustava

Hotelliyöpyjiä on joka lähtöön: toiset haluavat luksusta, toiset yöpyvät vaatimattomammin. Onneksi tarjonta vastaa yleensä kysyntää, mutta kun kyse on säästämisestä, on jokaisen reissaajan oltava joustava. Todennäköisesti parhaat hotellit on jo varattu täyteen, joten etsi hotelleja, joiden sijainti on on kauempana keskustasta tai joiden tähtiluokitus on pienempi kuin haluaisit. Harkitse myös loma-asunnon vuokraamista.

Matkatavarat hukassa?

Joulun aikaan matkustetaan runsaasti, jolloin matkatavaroitakin katoaa enemmän. Jos et halua ottaa sitä riskiä, että matkalaukkusi ei päädy kanssasi matkakohteeseen, pakkaa vain käsimatkatavarat. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää lähettipalveluja ja lähettää laukkusi sen kautta hotellillesi. Maksat hieman enemmän, mutta ainakin tavarasi saapuvat varmasti luoksesi.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat