Turvallisesti hotellissa - vinkit yksin matkaavalle

04.12.2013 09:45 - Katariina Näreaho

Huffington Postin haastattelema lentoemäntä Sara Keagle antoi turvallisuusvinkkinsä, jotka etenkin yksin matkustavien on syytä tietää.

Yövyit sitten neljän tähden hotellissa Kanariansaarilla tai yhden tähden hostellissa Thaimaan paratiisisaarella, on näistä vinkeistä hyötyä sinulle. Vaikka osa Keaglen esittämistä tilanteista on ääritapauksia, on ne hyvä pitää mielessä.

Suu suppuun

Lentokoneessa ja kentällä on syytä pitää suu supussa. Koskaan ei tiedä, kenen korvat ovat paikalla kuulemassa. Varsinkin jos matkustat yksin, älä kailota ääneen hotellisi nimeä. Kirjauduttuasi sisään hotelliin, älä anna muiden nähdä huoneesi numeroa.

Tarkista huone

Ennen kuin astut huoneeseen, työnnä ovi kunnolla auki ja silmäile tilat nopeasti. Jätä laukkusi ovelle niin, että ne pitävät oven auki. Jos huoneessa on tunkeilija, pääset avonaisesta ovesta karkuun.

- Tiedän tapauksia, joissa kollegani ovat menneet huoneeseensa, mutta sisällä onkin jo ollut joku toinen, Keagle kertoo.

Hätäuloskäynti

Selvitä ensimmäisenä lähin hätäuloskäynti. Katso myös, onko sinun mahdollista päästä ulos ikkunan kautta esimerkiksi tulipalon sattuessa. Jos huoneesi lukko avautuu myös sisäpuolelta pelkällä avaimella, jätä avain aina oven lähettyville.

Koputtiko joku oveen?

Jos oveesi koputetaan, mutta et odota vieraita tai huonepalvelua, älä avaa. Jos epäilyksesi alkavat herätä, soita hotellin vastaanottoon.

Pidä meteliä

Kun lähdet huoneestasi, jätä televisio auki. Oven läpi kaikuvat äänet voivat pitää varkaat loitolla.

Ovi lukkoon

Lukitse ovi vaikka olisit huoneessa sisällä. Etenkin yöaikaan tämä lisää turvallisuuden tunnetta.

Jätä lappu

Kirjoita paperille, kuka olet, mistä tulet, lähimmäisesi yhteystiedot sekä matkasuunnitelmasi. Jätä lappu hotellihuoneeseen tai matkalaukkuusi helposti löytyvälle paikalle. Jos sinulle sattuu käymään jotain, on tiedoista hyötyä paikalliselle poliisille.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat