Kahdeksan upeaa kylpylälomakohdetta läheltä ja kaukaa

11.05.2014 09:00 - Katariina Näreaho

Hotellien hintavertailusivusto trivago.fi keräsi kahdeksan joukosta erottuvaa kylpylää, jossa jokaisen kelpaa rentoutua.

Boscolo Milano

Milano, Italia

Ylellinen kaupunkikylpylä Boscolo Milano sijaitsee Milanon muodin keskukseksi kutsutulla "Kultaisen neliön" alueella. Lukuisten ostosmahdollisuuksien lisäksi lähistöltä löytyy tunnettuja nähtävyyksiä, kuten keskusaukion upea katedraali Duomo di Milano.

Hyvinvoinnin temppeliksi kutsuttu viiden tähden kylpylä on Milanon suurin ja ainoa, joka on avoinna puoleen yöhön asti. Vesiputousten, saunan, valaistujen uima-altaiden ja hunajahoitojen lisäksi harmonista ilmapiiriä kylpylään luo 15-metrisellä näytöllä esitettävät rentouttavat kuvat ääniefekteineen.

Dolder Grand

Zürich, Sveitsi

Linnamainen Dolder Grand sijaitsee lumoavassa Zürichin kaupungissa. Hotellin valtavasta kylpylästä löytyy monipuolinen valikoima kasvo- ja vartalohoitoja sekä erilaisia hierontavaihtoehtoja. Allasalueella rentoudutaan kuninkaallisten tavoin ihailemalla uima-altaalta ja aurinkoterassin porealtaalta avautuvia upeita alppi- ja järvimaisemia.

Vilvoittelu lumiparatiisissa tuntuu taivaalliselta höyrysaunan päätteeksi ja päivän kruunaa illallinen hotellin hienostuneessa kahdella Michelin-tähdellä palkitussa ravintolassa.

Aqua Dome Tirol Therme Längenfeld

Längenfeld, Itävalta

Vuoriston ympäröimä Ötztalin laakso Itävallassa kätkee sisäänsä häkellyttävän Aqua Dome Tirol Therme Längenfeld -kylpyläkokonaisuuden. Raikkaassa ulkoilmassa sijaitsevat lämmitetyt levitointialtaat eivät ainoastaan vangitse katseita, vaan myös hellivät unohtumattomalla kylpykokemuksella vedenalaisen musiikin, valotehosteiden, vuoristomaisemien ja tähtitaivaan siivittämänä.

Valtavat uima-altaat, vesiputous ja 90-metrinen vesiliukumäki takaavat ikimuistoisen hemmotteluloman koko perheelle ja kokemuksen sinetöi monipuolinen saunaosasto - vaihtoehtoina ovat perinteisen saunan lisäksi esimerkiksi heinälatolöylyt tai osittain maan sisään upotettu hirsisauna.

Sokos Flamingo

Vantaa, Suomi

Täydellinen paikka hemmotteluun löytyy lähempää kuin uskotkaan. Sokos Hotel Flamingossa olostaan nauttivat kaikki, sillä Pohjoismaiden suurin viihdekeskus palveluineen tarjoaa menoa ja meininkiä ikään ja kokoon katsomatta.

Vesileikkien, liukumäkien, mineraalialtaiden ja Wellness-hoitojen jälkeen yhdessäolosta voi nautiskella vaikkapa hohtominigolfin, laserseikkailun tai hyvän elokuvan merkeissä.

Stenungsbaden Yacht Club

Stenungsund, Ruotsi

Naapurimaassamme sijaitseva Stenungsbaden Yacht Club suorastaan tulvii tunnelmallista seiloriromantiikkaa. Tämä ei olekaan mikä tahansa pursiseura, vaan täydellinen pakopaikka aikuiseen makuun, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Göteborgista.

Vuoristomaisemien ympäröimän Bluewater Sports & Health Club -kylpylän terassilla kelpaa upottautua lämmitettyyn porealtaaseen ja korkata pullo kuohuvaa. Kylpylän tunnettu samppanjanaamio on kokeilemisen arvoinen, sen kerrotaan virkistävän tehokkaasti ja nuorentavan hailakkaa hipiää. Hoitojen jälkeen voi suunnata vähintäänkin yhtä kuuluisaan Martini-maistajaisiltaan.

Union Geiranger

Geiranger, Norja

Norjan Geiranger on tunnettu vaikuttavista rannikkomaisemistaan ja maailman kauneimman vuonon maineen ansainnut Geiranger onkin yksi UNESCO:n maailmanperintökohteista. Samaisesta miljööstä löytyy myös Hotel Union, jonka kylpyläosastolla voi valita mieleisensä yli 30 luonnonläheisestä hoitovaihtoehdosta.

Allasosastolla voi nauttia panoraamaikkunoiden tarjoamista upeista maisemista, tai kokeilla terapia-allasta raikkaassa vuoristoilmassa, vesiputousten kohinaa ja lintujen laulua kuunnellen. Mikäli hemmottelulomaa lähdetään juhlistamaan koko perheen voimin, liukumäki ja leikkiosasto viihdyttävät perheen pienimpiä ja lapsenvahtikin järjestyy hotellin toimesta tarvittaessa.

Hotel Excelsior Pesaro

Pésaro, Italia

Ota irtiotto rutiineista ja lähde vaikkapa viikonloppulomalle Italiaan. Hotel Excelsior Pesaron porealtaassa lepää niin sielu kuin mielikin, seurana vain kynttilöiden kajo ja Adrianmeren aaltojen kohina.

Kylpylähotellin tarjontaan kuuluu muun muassa kattava valikoima erilaisia hierontoja sekä laaja skaala kasvo- ja vartalohoitoja, kuten intensiivinen ja virkistävä Vichy-suihku. Hotellivieraiden vapaassa käytössä on myös merinäköaloin ja nykyaikaisin laittein varusteltu kuntosali.

Huvafen Fushi

North Male Atoll, Malediivit

Kaukokaipuuta potevalle paras lääke on reissu Malediiveille. Turkoosin meriveden, kultaisten hiekkarantojen ja eksoottisen kasvillisuuden ympäröimä Huvafen Fushi on täydellinen valinta luksuslomaan.

Hotellin erikoisuutena on maailman ensimmäinen vedenalainen kylpylä, Lime Spa, jossa perinteistä poiketen paikallisista hoidoista voi nauttia ihaillen kirjavia koralleja ja trooppisia mereneläviä päiväpuuhissaan. Totaalisen rentoutumisen varmistaa majoittuminen omalla altaalla varustetussa bungalowissa. Oman kullan voi yllättää myös vuokraamalla purjeveneen, jolla voi seilata kohti täydellistä auringonlaskua.

Lähde: trivago.fi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat