Yllätä rakkaasi urheilumatkalla - 3 kohdetta ylitse muiden

28.04.2016 09:00 - Emma Ylistalo

Matkalla voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla - mies saa nauttia urheilusta ja sinä shoppailusta.

Haluatko antaa rakkaallesi yllätyksen, jota hän ei unohda aivan heti? Jos kumppanisi rakastaa urheilua, niin mikä olisikaan parempi tapa hemmotella häntä kuin yhdistää yhteinen matka hänen harrastukseensa? Vie siis kultasi urheilumatkalle ja nauti itse samalla Euroopan upeiden kaupunkien sykkeestä. 

Kokosimme kolme loistavaa matkatärppiä, joista löytyy sekä urheilua että nähtävyyksiä. Näissä Euroopan kaupungeissa voitte viettää laatuaikaa kahdestaan - ja myös erikseen.

Barcelona

Urheilu

Lähde katsomaan FC Barcelonan ottelua kuuluisalle Camp Nou -stadionille. Samaisella stadionilla sijaitse myös FC Barcelonaa esittelevä museo ja stadionilta voi ostaa lippuja kuuluisalle Camp Nou -kierrokselle, jolla pääsee tutustumaan stadioniin. 

Jos kaipaat lomamatkalta vauhdin hurmaa, Formula 1 Espanjan Grandprox kisataan Barcelonassa Circuit de Catalunyalla 13.-15.5. 

Shoppailu ja nähtävyydet

Barcelonan suosituin ostoskatu on keskustassa sijaitseva Passeig de Gracia. Tämän kadun varrelta löytyy niin merkkivaatteiden Chanelin ja Louis Vuittonin liikkeet kuin edullista muotia myyvät Zara, Bershka ja Mango. Barcelonan tunnetumpiin nähtävyyksiin kuuluu La Sagrada Família- kirkko, joka sijaitsee Eixamplen kaupunginosassa.

Ruoka

Lounaalle kannattaa ehdottomasti mennä La Rambla -kävelykadun varrella sijaitsevaan La Boqueria -kauppahalliin. Paikka on täynnä tuoreita raaka-aineita, kuten hedelmiä, kalaa ja lihaa. Vaikka paikka saattaa olla täynnä lounasaikaan, kannattaa paikallisten joukkoon istua nauttimaan lounasta tai napata valmiiksi palasteltuja hedelmiä matkaevääksi.

Lontoo

Urheilu

Englannin valioliigan otteluista Arsenal pelaa uudella Emirates Stadionilla, joka sijaitsee Pohjois-Lontoossa. Chelsean kotiotteluita taas pääsee seuraamaan Lontoon Stamford Bridge -stadionilla.

Shoppailu ja nähtävyydet

Oxford Street on oiva paikka shoppailua rakastavalle. Siellä olevista putiikeista kannattaa katsastaa ainakin Primark, River Island ja Urban Outfitters. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat Parlamenttitalo, Big Ben sekä Tower Bridge.

Ruoka

Syödäksesi hyvin, poikkea rohkeasti pois Oxford Streetiltä lähteville pikkukujille löytääksesi tunnelmallisen ruokapaikan. Lontoossa kuuluu ehdottomasti käydä paikallisessa pubissa syömässä perinteinen Fish & Chips -annos.

Pariisi

Urheilu

Paris Saint-Germain FC pelaa Ranskan pääsarjassa ja sen kotipelejä voi seurata Parc des Princes -stadionilla, neljän kilometrin päässä Eiffel-tornista.

Shoppailu ja nähtävyydet

Champs-Élysées'n tunnettu puistokatu kuuluu Pariisin nähtävyyksien joukkoon ja se on myös kuuluisa ostoskatu. Romanttinen kävely Seinen rannalla sopii aktiviteetiksi rakastavaisille. Pariisista löytyvät myös kaikille tutut Eiffel-torni, Riemukaari ja Versailles'n palatsi.

Ruoka

Ranskalaiseen ruokakulttuuriin kuuluu olennaisesti pitkä illallinen juustoineen ja viineineen. Kannattaa piipahtaa paikallisiin bistroihin tai brasseriehin nauttimaan perinteistä ranskalaista ruokaa.

Kilpailut

Uusimmat