Kuva: Fotolia

Etsitkö vielä kesälomakohdetta? Katso suomalaisten radiojuontajien suosikit

07.07.2017 09:45 - Katariina Auvinen

Juontajat paljastavat mistä he ovat löytäneet parhaimmat korvapuustit, kulttuurielämyksen tai huikean maiseman.

Heinäkuu on perinteisesti vieläkin suomalaisten suosituin kesälomakuukausi. Jos haluaa kiertää kotimaata tai nauttia vaikkapa päiväreissulla perheen kanssa hyvästä ruuasta, radiojuontajat listasivat siihen parhaat menovinkkinsä. 

Radio Cityn iltapäiväjuontaja Juha Valvio suosittelee vierailemaan Mikkelissä sijaitsevassa Tertin kartanossa.

-Jos ei ole siellä käynyt syömässä, on menettänyt paljon, Valvio kuvailee.

Kartano sijaitsee seitsemän kilometrin päässä kaupungin keskustassa. Kartanossa toimii myös ravintolan lisäksi pieni hotelli, pieni maatila sekä kartanon puoti, josta pystyy ostamaan mukaan kartanon omia tuotteita. 

Radio Suomirockin keskipäivää juontava Rea Haverinen on löytänyt omasta kotikaupungistaan ihanan kahvilan ja brunssipaikan. 

-IPI kulmakuppilassa Helsingin Karhupuistossa saa kaupungin maukkainta brunssia ja siellä on mitä hurmaavin palvelu, hän sanoo.

Kulmakuppila on kehitysvammaisia työllistävä kahvila, joka on muodostunut paikallisten suosikiksi ja sitä on myös kehuttu monissa julkaisuissa. 

Radio Novan kesäpäiviä juontava Sari Seppälä kehottaa ajelemaan Tuusulan Rantatien miljööseen, josta löytyy erityisesti kulttuurinälkäisille paljon katseltavaa.

- Sieltä löytyy monta mielenkiintoista ja kaunista vierailupaikkaa, kuten esimerkiksi Halosenniemestä Pekka Halosen ihania tauluja kauniissa hirsilinnassa. Lisäksi pihapiiristä on kaunis näkymä Tuusulanjärvelle. Käymisen arvoisia ovat myös lottamuseo, Aleksis Kiven kuolinmökki sekä Sibeliuksen taiteilijakoti Ainola puutarhoineen. Nämä kaikki ovat muutaman kilometrin säteellä toisitaan, Seppälä luettelee.

Helsingistä voi tehdä vaikkapa päiväretken, koska Rantatien miljöö sijaitsee ainoastaan 30 kilometrin päässä Helsingistä.

Iskelmältä suositellaan kahta paikkaa. Kesäpäiviä juontava Maria Salovaara ylistää Kangasalalla sijaitsevan keitaan ruokaa ja munkkeja. 

-Kaivannon keidas Kangasalalla on ehdoton suositus. Keidas sijaitsee Lahdentien varressa ja sinne pääsee myös veneellä. Keitaalla saa aivan taivaallisen hyviä munkkeja ja ruokaa. Siipiä emme enää lähde syömään Tampereelle, vaan kyllä me tuonne Keitaalle suunnataan. Hyvä siipiateria ja jälkkäriksi kahvi ja munkki, kyllä toimii, hän kertoo. 

Iskelmäläiset suosittelevat myös Antiikkikahvila ja teehuone Siiriä, joka sijaitsee Lempäälässä. Erityisesti korvapuustit ja mehevät kakut ovat tehneet juontajiin vaikutuksen. Bonuksena kahvilassa on vielä järvinäköala.  

Lue myös: Kesälomamatka vielä varaamatta? Euroopassa sijaitsevat matkakohteet, joissa kannattaa vierailla

Kilpailut

Uusimmat