Kuva: Fotolia

Tee reissusta parempi pienellä budjetilla - asiantuntijan vinkit, jotka takaavat ikimuistoisen loman

20.10.2017 11:15 - Senja Rapila

Asiantuntija vinkkaa muun muassa sen, että reissulla kannattaa kuunnella paljon musiikkia.

Matkailuguru Leon Logothetis on kertonut Pop Sugar -sivustolle matkailuvinkit, jotka tekevät hänen mielestään jokaisesta lomareissusta unohtumattoman. Mies on listannut haastattelussa kolme asiaa, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi omalla reissullaan.

Voit lukea Leonin matkailuvinkit alapuolelta.

1. Tee spesiaali soittolista reissullesi.

Musiikki on sidottu tiukasti muistojen ympärille, joten samalla kun teet itsellesi muistoja reissun päältä, tee itsellesi oma uniikki soittolista, jota kuunnellessa pääset myöhemmin samoihin reissutunnelmiin. Ennen kun lähdet reissuun, lisää soittolistalle 15-20 kappaletta. Kun matkustat, kuuntele niitä kappaleita.

2. Matkusta budjetilla.

Vaikka jotkut rakastavatkin matkustaa ja majoittua hotelleista, ei ne välttämättä aina tarjoa elämyksiä. Reissuun ei kuitenkaan kannata lähteä ilman rahaa, vaan välillä kannattaa miettiä, majoittuisitko yksin/lomapartnerisi kanssa vaikka hostelliin. Paikallisiin tutustuminen on myös tärkeä osa täydellistä reissua.

3. Muista, että olet vieras.

Kaikista tärkeintä on muistaa, että kun matkustat vieraissa maissa, sinä olet vieras. Heidän kulttuurinsa saattaa erota omastasi ja on sinun vastuullasi tutustua kulttuuriin ja lakeihin ennen matkaa.

Jos päädyt menemään jonkun paikallisen kotiin, käyttäydy siellä kuin kohtelias vieras ja ole kunnioittava. Välillä matkustaessa nimittäin unohtaa olevansa vieras, kun on niin innoissaan kaikista uusista elämyksistä.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Mies ja kissa matkustavat ympäri Australiaa - jakavat huikeaa tarinaansa Instagramissa

Lue myös: Vältä aikaerorasitus lennolla yksinkertaisella niksillä - varaa ikkunapaikka

Kilpailut

Uusimmat