Kuva: AOP

Kesän huvipuistovisiitti voi tyssätä lyhyeen, jos rikkoo sääntöjä - tarkista tärkeimmät

23.05.2023 10:15 - Minttu Tikkanen

Huvipuistojen käytänteissä on myös suuria eroja keskenään.

Huvipuistoon tullaan huvittelemaan, mutta sielläkin on pidettävä järki päässä ja todennäköisesti kengät jalssa. Kokosimme yhteen järjestyssääntöjä, jotka on hyvä pitää mielessä iloisen kesäpäivän aikanakin, jotta huvittelusta saa nauttia täysin rinnoin.

Linnanmäellä, Särkänniemessä sekä Tykkimäellä kaikissa tosiaankin vallitsee sääntö, jonka mukaan laitteisiin ei saa mennä ilman kenkiä. Syynä on laitteessa hurvittelijoiden turvallisuus, ettei paljaita varpaita loukkaa mihinkään. Kenkien on myös hyvä olla sellaiset, jotka eivät ajon aikana lennä jalasta. Myös paidan on huvipuistossa pysyttävä päällä kaikkien kolmen huvipuiston järjestyssääntöjen mukaan.

Ei ole myöskään itsestäänselvyys, mitä elektroniikkaa saa käyttää laitteessa. Esimerkiksi Linnanmäellä hurjimmissa laitteissa kuten Ukossa, Taigassa ja Magiassa kuvaaminen on kokonaan kielletty ajon aikana. Maltillisissa laitteissa sen sijaan saa kuvata, jos siitä ei koidu haittaa tai turvallisuusuhkaa itselle tai muille. Selfie-kepeillä sen sijaan ei ole lainkaan asiaa mihinkään laitteisiin. Särkänniemi on kuvaussäännöistä vielä tiukempi, älypuhelimia tai tavallisia kameroita ei saa tuoda laitteisiin lainkaan ja kuvaaminen on mahdollista vain hyvin kiinnitetyllä go pro -kameralla. Tykkimäelläkin kuvaaminen kielletään suurimmassa osassa laitteista. Kuvaaminen kannattaa aina varmistaa laitteen työntekijältä erikseen. Dronet kielletään jyrkästi kaikista kolmesta huvipuistosta. 

Laitteissa ei välttämättä saa kuvata. (kuva: AOP)

Mukaan alkoholia tai lemmikkejä?

Lemmikkien ottaminen osaksi huvipuistopäivää jakaa selkeästi huvipuistojen kannat. Linnamäelle eivät ole tervetulleita muut kuin opas- ja avustajakoirat, kun taas Särkänniemi ja Tykkimäki toivottat mukaan kaikki koirat, kunhan ne pidetään kytkettyinä koko vierailun ajan. 

Myös huvipuistojen alkoholipolitiikka on tiukkaa, omia alkoholijuomia ei mihinkään kolmesta puistosta saa viedä. Omia eväitä huvipuistoihin kuitenkin saa tuoda, kunhan ne syö jossakin yleisellä alueella, eikä esimerkiksi kahviloiden tai ravintoloiden terasseilla.

Lue myös: Foreca: Pitkän aikavälin koko kesän sääennuste julki - millainen kesä Suomeen saadaan?

Lue myös: Loman suorituspaineet ja fomo voivat varjostaa kesää - psykoterapeutti kertoo, mistä on kyse ja mikä avuksi

Lähteet: Linnanmäki, Särkänniemi, Tykkimäki

Kilpailut

Uusimmat