Kuva: Shutterstock

Loma Ahvenanmaalla rentouttaa ja yllättää!

08.06.2023 12:27 - Katja Nygård

Ahvenanmaalla on helppoa lomailla, ja siellä vallitsee rento sekä kotoisa tunnelma. Sympaattinen saaristo tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille – upeita nähtävyyksiä, hienoja maisemia, paljon kulttuuria ja hyvää ruokaa.

Monipuolisuus – tekemistä löytyy niin lapsiperheille, pariskunnille kuin kaveriporukoillekin. Esimerkiksi Maarianhaminasta löytyy kahviloita, ravintoloita, nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia vaativampaankin makuun.

Makuelämykset – kala-ateria Stalhagenissa ja kattava premium-meriaamiainen kuohuviineineen laivalla kannattaa itse kokea. Eikä kannata jättää maistamatta myöskään Ahvenanmaan perinteistä herkkua – pannukakkua!

Aktiviteetit – kaupunkikävelyllä näkee ihania taloja ja maisemia. Minigolfia pääsee pelaamaan koko perheen voimin. Noin 20 kilometrin päässä Maarianhaminan keskustasta sijaitsee Kastelholman linna, joka on niin ikään käymisen arvoinen paikka. Merenkulkumuseossa viihtyy koko porukka vauvasta vaariin, ja sieltä löytyy kivaa tekemistä kaikenikäisille.

Liikkuminen – Ahvenanmaalle pääsee nopeasti ja näppärästi laivalla sekä Helsingistä että Turusta, ja oma auto kulkee myös helposti mukana. Maarianhaminassa ei välttämättä tarvitse autoa, sillä lähes kaikki sijaitsee kävelyetäisyydellä. Oma tai vuokra-auto on kuitenkin näppärä tapa liikkua pidempiä matkoja. Pyörän kanssa matkustavalle Ahvenanmaan rengastie tarjoaa monenlaisia elämyksiä. Saarihyppely saarelta toiselle onnistuu saarilautoilla.

Kilpailut

Uusimmat