Kuva: Fotolia

Peitteletkö vartaloasi tai pidätkö kokouikkaria mauttomana? Vältä yleisimmät uima-asumokat

04.07.2016 22:45 - Emmi Moilanen

Oikeanlaisen uimapuvun valitseminen ei aina ole helppoa, sillä sen tulisi soveltua niin urheiluun, kuin tuntua sekä myös näyttää hyvältä ylläsi.

Uusi uimapuku tai bikinit ovat usein jokavuotinen hankinta, mutta täydellisen ranta-asun löytäminen ei ole niin helppoa kuin voisi luulla. Hyvän uimapuvun tulisi näyttää sekä tuntua hyvältä ylläsi, mutta soveltua erinomaisesti myös sen päätarkoitukseen, eli uimiseen. Glamour listasi neljä yleisintä virhettä, joihin naiset usein sortuvat rantakelien koittaessa.

1. Keskityt peittelemään vartaloasi

Oletko vältellyt rohkeita leikkauksia tai pakaroiden näkymistä, sillä olet pelännyt selluliitin korostumista tai yrittänyt peittää naisellisia kurvejasi? Täydellistä vartaloa ei ole olemassakaan ja turhan usein naiset huolehtivatkin enemmän siitä, miltä näyttävät, kuin mikä tuntuisi mukavalta päällä. Joskus niukempi uima-asu voi jopa saada sinut näyttämään hoikemmalta, joten kannattaa rohkeasti kokeilla esimerkiksi bikinejä tänä kesänä.

2. Ajattelet, että kokouimapuku on mauton

Saatat yhdistää kokouimapuvun lapsuuteesi ja ajatella, että vartalon peittävä asu on jäänyt muodin kelkasta jo ikuisuuksia sitten. Parin viime vuoden aikana useat julkisuuden henkilöt ovatkin bongattu kokouimapuku yllään palvomassa aurinkoa. Tämä jos joku osoittaa, että kyseiset uima-asut ovat jälleen trendikäs valinta. Jos haluat vaihtelua rantapukeutumiseen, astu pois mukavuusalueeltasi ja anna kokouikkarille tänä kesänä mahdollisuus.

3. Uima-asusi on epämukava

Puristaako uimapukusi ikävästi tai tuntuuko, se korostaa juuri niitä puolia itsessäsi, joihin et haluaisi suuntautuvan ylimääräistä huomiota? On myös yleistä, että bikinien yläosa ei anna tarpeeksi tukea rinnoille, jolloin olkaimiin ja näin ollen myös olkapää- sekä hartia-alueellesi saattaa kohdistua jopa kivuliaalta tuntuvaa painetta.

- Yleisin virhe, jonka naiset tekevät uimapukuostoksilla on, että he eivät osaa osta vartalonmallilleen sopivaa asua, kertoo Michelle Copelman, uimapukuja suunnittelevasta ja myyvästä yrityksestä.

- Asun tulisi pysyä napakasti paikallaan. Suosittelen kaksiolkaimista yläosaa, joilla saat naiselliset yksityiskohdat valitsemalla esimerkiksi sellaiset, jotka menevät ristiin, hän jatkaa.

4. Et huuhtele uima-asua heti uimisen jälkeen

Märässä uimapuvussa istuminen ei ole vain haitaksi terveydellesi, vaan se tekee hallaa myös uima-asullesi. Uimapuku tulisi riisua uinnin jälkeen heti, kuin vain on mahdollista. Tällä tavalla pidennät uimapukusi elinikää pienellä vaivalla.

- Pese asusi mahdollisimman nopeasti kloori- tai suolaisessa vedessä uimisen jälkeen. Olemme havainneet, että pesukonepesu ja tämän jälkeen pyykkinarulla kuivattaminen toimivat parhaiten, kertoo vaatesuunnittelija Lisa Moore.

Lähde: Glamour

Lue myös: Kuivattaako kesä hiuksesi? Vinkit värjättyjen hiusten suojaamiseen

Kilpailut

Uusimmat