Kuva: Fotolia

Sääret sileiksi ammattilaisten neuvoja noudattaen - neljä hyödyllistä vinkkiä

17.10.2016 22:45 - Elisa Jalasjoki

Ihokarvojen ajeluun tulisi kiinnittää paljon tarkempaa huomiota.

Nainen ajelee säärikarvansa keskimäärin pari kertaa kuukaudessa. Byrdie-lehden teettämän selvityksen mukaan oikeaan sheivaustapaan ei kuitenkaan juuri kiinnitetä huomiota.

Lehdessä parturi Pedro Zermeno ja dermatologi Dr. Howard Sobel neuvoivat miten homma kannattaisi hoitaa, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä.

1. Vaihda teräsi huomattavasti useammin

Harva tulee ajatelleeksi, että sheiverin terä tulisi vaihtaa uuteen useammin kuin kerran kuukaudessa.

- Terä tulisi vaihtaa noin kahdesti viikossa, sillä tylsät terät aiheuttavat paljon helpommin ärtyneisyyttä ja punoitusta iholla, Zeremeno kertoo.

Jalkakarvat ovat paksumpia kuin kehon muut karvat, joten ne kuluttavat myös sheiverin terää enemmän. 

- Eri karvatyypeille on olemassa paljon erilaisia teriä. Kokemukseni mukaan japanilaiset terät ovat kaikista parhaita, mutta tarpeeksi usein vaihdettuina myös halvemmat terät ajavat asian, Zeremeno selittää.

2. Ajele karvat kasvun suuntaisesti 

Dr.Sobel suosittelee ajelemaan karvat kasvusuunnan suuntaisesti, jos iho on herkkä karvojen sisäänkasvamiselle ja punaisuudelle. 

Zeremenon vinkki sen sijaan on ihon venyttäminen sheivatessa niin, että karvat nousevat esiin, jolloin sheivaustarkkuus paranee huomattavasti.

3. Ajele karvat kuumassa suihkussa

Jalkakarvoja ei tulisi ajella ammeen reunalla istuen, vaan kuumassa suihkussa. Ideaalinen tilanne olisi ajella karvat kuuman suihkun lopuksi. Huolellinen sheivaus vie aikaa noin viisi minuuttia. 

- Lämmin vesi avaa ihohuokoset ja auttaa välttämään karvojen sisäänkasvamisen, Zeremeno selittää. 

Kuuma vesi myös pehmentää karvoja. Ei tule kuitenkaan unohtaa erilaisten sheivausgeelien ja -öljyjen käytön tärkeyttä. 

4. Anna karvojen myös levätä 

Ihokarvojen tulisi antaa levätä myös ainakin yhtenä päivänä viikossa. Jos iho tuntuu punoittavan pahasti, sen tulisi antaa levätä jopa muutamien päivien ajan.  

- Jos ajelet karvoja joka päivä, ne eivät ehdi kasvaa tarpeeksi pitkiksi, jotta terä saisi niistä otteen. Liiallinen ajeleminen aiheuttaa myös herkemmin ärtymystä iholle. 

Lähde: Byrdie

Lue myös: Jalat kannattaa sheivata aina iltaisin - katso, miksi

Lue myös: 3 kauneustuotetta, jotka tulisi löytyä joka naiselta

Kilpailut

Uusimmat