Kuva: Fotolia

Käytätkö suoristusrautaa? Hiusalan ammattilainen paljastaa tärkeimmät vinkit kauniiseen lopputulokseen

07.01.2017 10:15 - Karoliina Kotala

Lukemattomat suomalaiset käyttävät suoristusrautaa päivittäin joko hiusten suoristamiseen tai kihartamiseen. Suositun raudan kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkka, jotta lopputulos on onnistunut.

Huippukampaaja Hanna Ruusunen a.k.a Luovasta muistuttaa muutamasta tärkeimmästä muistisäännöstä koskien suoristusraudan käyttöä. Alla neljä ohjetta, joista hiusalan ammattilaiset eivät koskaan tingi. 

Käytä rautaa vain kuiviin hiuksiin 

- Älä koskaan käytä rautaa märkiin tai kosteisiin hiuksiin. Jos hiukset ovat jääneet kosteiksi ja ne laitetaan kuumien, jopa 210 asteisten lämpölevyjen väliin, hiukset alkavat kiehua. Se taas on äärimmäisen kuluttavaa hiuksille, siinä hiukset menettävät kosteutta ja menevät varmasti huonoon kuntoon, Ruusunen opastaa.

Varo liikaa toistoa

- Älä käsittele yhtä hiusosiota montaa kertaa perätysten. Hiukselle on hellävaraisempaa, että valitset kerralla tarpeeksi korkean lämpötilan ja käsittelet hiusosion vain kerran ja jätät sitten jäähtymään. Muista myös työskennellä tarpeeksi hitaasti.

Muista lämpösuoja

- Käytä aina raudan alle tuotetta, joka on tarkoitettu lämpölaitteiden pohjatuotteeksi ja sisältää lämpösuojan. Nämä tuotteet estävät raudan kuumuutta haihduttamasta hiuksen omaa kosteutta. Älä kuitenkaan kastele hiusta täysin märäksi tuotteella juuri ennen kuin aloitat raudan kanssa työskentelyn.

Valitse oikea lämpötila

Suoristusraudan hyvä ominaisuus on lämpötilan säätö, tällöin voit valita kuhunkin käyttötarkoitukseen ja kullekin hiuslaadulle sopivan lämpötilan. Kannattaa valita rauta, jossa on laadukkaat lämpölevyt joiden välissä hius liukuu hyvin. Se on tärkeä ominaisuus. Muista myös huoltaa suoristusrautaasi ja puhdistaa raudan lämpölevyt tuotejäämistä, Ruusunen opastaa.

Lue myös: Hiukset, huulet, silmät - katso talven 3 ajankohtaisinta meikkitärppiä

Kilpailut

Uusimmat