Kuva: AOP

Taikapeili villitsi 90-luvulla Suomea: "Emme kaipaa paluuta vanhaan hypeen"

17.03.2017 14:00 - Anna Hopi

Nina Tapio ja Hanna-Riikka Siitonen ei allekirjoita uutisointia paluusta, koska bändi on tehnyt keikkaa vuosien varrella.

Taikapeili oli 90-luvun suosituimpia kotimaisia tyttöbändejä. Hitit Jos sulla on toinen, Jos jäät mun luo ja Nyt kun nähdään taas vetivät keikkayleisöä paikalle. Yhtyeen toinen laulaja, Nina Tapio, sanoo, ettei bändi varsinaisesti ikinä hajonnut. Hanna-Riikka Siitosen kanssa muodostettu kokoonpano vain vietti hiljaiseloa pitkään.

- Olemme tehneet viime vuosina säännöllisesti keikkaa, mutta ne ovat olleet enemmän yksityistilaisuuksia. Se ei ole näkynyt median puolella. Ensi kesänä tehdään ysärifestareita, niin sitten näymme enemmän. Meitä vähän naurattaa tämä Taikapeili tekee paluun -uutisointi. Jos lehtiä on uskominen, olemme tehneet comebackin aika monta kertaa, Tapio nauraa.

90-luvulla Taikapeili koristi viihdelehtien kansia, ja Nina Tapio sai jokunen vuosi sitten julkisuutta Idols-tuomarina. Viime vuodet hän on pysynyt tutkan alla, eikä se haittaa naista pätkän vertaa.

- Se hype ei ole ollut syy, miksi laulan. Teen tätä työtä, koska rakastan sitä. Enemmänkin voi sanoa, että olen surullinen ja masentunut, jos töitä ei ole niin paljon. Viimeisimmän lapsen syntymän jälkeen oli se tilanne, että työrintamalla oli hiljaisempaa. Mietin, että tuleekohan näitä töitä ikinä. Freelancerina tiedän, että riittää yksi puhelinsoitto, ja sitten sinulla on taas töitä pitkäksi aikaa, Nina Tapio perustelee.

- Se, että olenko joka lehden kannessa, se ei määritä onnellisuuttani, tai työtilannettani. Ulospäin saattaa näyttää, että olen ollut ihan hiljaa kaikkia nämä vuodet, mutta olen elättänyt kuitenkin itseni musiikilla.

"En hingu menneeseen Taikapeili-hypeen takaisin"

Tapio sanoo, että pyrkii olemaan hyvä työkaveri kaikissa produktioissaan.

- Hyvä poikii hyvää, ja mitä julkisempi henkilö olet, niin sana kiirii, jos teet sen yhden pienen mokan ja sanot yhdellekin ihmiselle tosi rumasti. Olen tottunut siihen. Haluan olla hyväntuulinen ja viiihtyä töissä, minulle ystävällisyys toisille on helppoa.

Julkisuuteen tottunut laulaja sanoo, ettei Taikapeili-aikojen hypen uudelleen kohtaaminen olisi mikään shokki.

- Olen nähnyt sen kyllä, mitä se on. En pyri kuitenkaan siihen. On mukavaa, että näkyvyys lisää töitä. En hingu menneeseen takaisin, hän sanoo jämäkästi.

Tulevaisuuden haaveena Tapiolla on oma soololevy.

- Sen haluan vielä saada aikaiseksi. Olen aina rakastunut yhtyelaulamista. Hanna-Riikan kanssa meillä on pysynyt ystävyys, mutta myös tämä musiikillinen yhteistyö, koska hänen kanssaan on niin ihana laulaa. Nautimme siitä molemmat. Äänet soivat yhteen ja kuulostavat hyvältä.

- Tulevaisuuden toiveeni on se, että saan edelleen tehdä tätä ihanaa monipuolista työtä, ja pystyn elättämään itseni sillä. Se on suurin toiveeni.

Lue myös: IS: Ysäribändi Taikapeili tekee paluun!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat