Kuva: Shutterstock

Halkeileeko kynsilakka nopeasti? Vältä arkiset mokat ja pidä manikyyri kauniina pitkään

12.07.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi pitkät ja kuumat suihkut voivat tehdä hallaa manikyyrille.

Kynsien ja kynsinauhojen pureskelu heikentää kynnen kuntoa ja tämä voi vaikuttaa myös siihen, kuinka pitkään manikyyrisi säilyy hyvänä. Jos huollat ja lakkaat kynsiäsi kotona, on olemassa myös muutama muu seikka, jotka kannattaa erityisesti ottaa huomioon silloin, kun haluat mahdollisimman pitkäkestoisen lopputuloksen.

Insider listasi yleisimmät sudenkuopat, jotka saavat kynsilakan kulumaan ja halkeilemaan nopeammin kynnen pinnalta.

Kiinnitä huomiota näihin:

1. Pitkät ja kuumat kylvyt tai suihkut voivat saada manikyyrin haurastumaan nopeammin. Laske siis kylpyvetesi lämpötilaa hieman ja varmista myös, että peset hiuksesi hellävaraisesti. Tämä takaa sen, ettei lakkaus tartu kiinni märkiin ja takkuisiin hiuksiin.

2. Huolettomat lomapäivät rannalla. Merivesi ja hiekka voivat haurastuttaa kynsiä, jolloin myös lakkaus kuluu nopeammin pois kynnen pinnalta.

3. Kotitöiden tekeminen. Useat kotityöt kuten esimerkiksi tiskaaminen, ruuan laittaminen ja siivoaminen laittavat myös kyntesi kovalle koetukselle. Kokeile suojata kätesi kotitöiden ajaksi kumihanskoilla, sillä samalla suojaat myös manikyyriäsi.

4. Käytät runsaasti alkoholipohjaisia kauneustuotteita tai käsidesiä. Esimerkiksi hiuslakat, desinfiointiaineet ja tuoksut kuivattavat kynsiä, joka puolestaan johtaa lakkauksen halkeilemiseen.

5. Manikyyriä tehdessäsi unohdat alus- ja päällyslakan käyttämisen, sekä kynsien viilaamiseen ennen lakkausta. Muista antaa lakkakerrosten kuivua riittävästi ennen uuden levittämistä. Huolellinen viilaaminen puolestaan ehkäisee kynnen halkeilemista, joka puolestaan saa kynsilakan pysymään pidempään parempana.

Lue myös: Tee kuivan ihon meikkipohjasta nopeasti virheetön - katso miten onnistut

Lue myös: Haluatko kauniin ihon ja upeat hiukset? Se onnistuu muutamilla ruoka-aineilla

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat