Kuva: Jere Siltala

4 helppoa ideaa pikkujoulukampaukseen - katso kuvat ja ohjeet

23.11.2018 11:15 - Henna Koste

Boheemeja lettejä ja rentoja laineita - niistä on kauden trendikampaukset tehty.

Pikkujoulukausi käy kuumana. Joulustressiä ei kannata paisuttaa murehtimalla juhlatyylistä. Siksi kauneuden asiantuntija ja kampaaja Rosita Karhu (kuvassa keskellä) loihti Voicen toimituksen naisille kampaukset, jotka syntyvät helposti myös kotona. Nämä kannattaa ottaa haltuun. 

Ballerinanuttura

Suorita hiukset. Harjaa hiukset korkealle ponnarille. Aseta hiukset donitsimaisen valkin läpi. Asettele hiukset sliipatusti donitsin ympärille ja kiepauta latvat nutturan ympärille. Aitokarvainen harja silottaa hiukset hyvin. Käytä pinnejä ja lakkaa. Hiuslakka kannattaa hieroa käsien kautta hiuksiin. Suoraan suihkimalla hiukset voivat käpertyä koppuraksi. 

Hennan nutturaan joulufiilistä toi näyttävä donitsi. (kuva: Reija Saarinen)

(kuva: Reija Saarinen)

Boheemi niskanuttura

Jaa ala- ja ylähiukset kahteen osaan. Kiharra alahiukset. Ala punoa hiuksia ylhäältä hollantilaiselle letille, joka on ranskalainen letti nurinpäin. Hiukset jäävät tällöin koholle. Voit hieman nyppiä lettiä auki, jolloin saat siitä rennomman. Rullaa hiukset nutturalle niskaan ja kiinnitä pinneillä. Koristele halutessasi hiuskoristeilla.

Vinkki! Jotta saat kampauksiin kuohkeutta, kannattaa pesun yhteydessä suosia volyymishampoota.

Kata on todennut, että hollantilainen letti on jopa helpompi tehdä itselleen kuin perinteinen ranskalainen versio. (kuva: Henna Koste)

(kuva: Henna Koste)

Rennot laineet

Saat hiuksiin volyymia kuivashampoon avulla. Jos sinulla on hiustenpidennykset, suosi hiuslakkaa, jossa on lämpösuoja. Kiharra hiukset kauttaaltaan. Voit tupeerata kevyesti kiharoiden päältä, joka tuo kampaukseen volyymia. Viimeistele kiiltosuihkeella.

Reija huomasi, että pohjustustuotteista ei kannata tinkiä. Vain laadukkailla tuotteilla saa kiharakampaukseen pitoa. (kuva: Henna Koste)

(kuva: Henna Koste)

Helppo ja näyttävä kieputuskampaus

Kiharra hiukset aluksi suurpiirteisesti, jolloin niiden muotoilu on helpompaa, eivätkä suorat latvat hypi esiin. Aseta hiuksiin panta, voit kiinnittää sen halutessasi pinneillä. Kiepauta hiuksia pannan ympärille vuoroin molemmilta puolilta. Piilota latvat pannan alle. Kiinnitä tarvittaessa hengettömillä pinneillä. Kiinnitä kevyesti lakalla. 

Emmi ei koe olevansa hyvä kampauksissa, mutta pantakampauksen hän osaisi tehdä ohjeiden perusteella. (kuva: Henna Koste)

(kuva: Henna Koste)

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Kiss ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: 3 erikoista kikkaa, joilla saat halvoistakin irtoripsistä upeat – katso video

Lue myös: Tiesitkö, että hiukset voi kihartaa pullon avulla? Hämmentävä video leviää somessa

Kilpailut

Uusimmat