Kuva: Jere Siltala

Satu Kotonen stailasi kevään uutuustakit

24.04.2019 12:25 - Katja Nygård

Kevään tunnistaa siitä, että musta talvipalttoo työnnetään kaapin perälle ja tilalle hankitaan kevyt ja värikäs kevättakki. Iskelmän iltapäiväjuontaja Satu Kotonen stailasi viisi keväistä takkia. Mikä näistä on oma suosikkisi?

1. Ikiklassikko trenssi

Klassinen ja aina skarppi valinta. Huoleton ja siisti, mutta toimii myös hiekkalaatikon reunalla. Ei anna liian ylipukeutunutta oloa. Helppo yhdistää. Sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Takki: KappAhl/Hampton Republic

Hattu: Bik Bok

2. Tipunkeltainen prätkätakki

Ripaus rokkia. Yhdistettynä mekkoon kanssa sopii myös juhlavampiin tilanteisiin. Talvisaikaan toimii myös jakkuna. Rohkea väri, jota kannattaa kokeilla, vaikkei heti tuntuisikaan ihan omalta.

Takki ja huivi: Vero Moda/Pieces

Laukku: Marimekko/Kotoinen

3. Vaalea villakangas

Lämmin mutta kevyt. Sopii täydellisesti kevääseen ja viileisiin kesäiltoihin. Tällainen pitäisi löytyä jokanaisen vaatekaapista. Huiveilla saa kivasti aikaan lisätwistiä.

Takki: Your Face

Huivi: Vero Moda/Pieces

Laukku: Ur&Penn

Korvakorut: Aarikka/Kotoinen

Aurinkolasit: Marc Jacobs/Synsam

4. Rohkea farkku

Ikoninen vaatekappale, joka taipuu vaikka mihin. Sopii erityisesti kukkamekon kaveriksi. Sopiva voi löytyä vaikka miehen vaatekaapista. Takin voi pukea myös siten, jättää sen viitanomaisesti harteille.

Takki: Cubus

Korvakorut: Oddd.fi/Kotoinen

Vyölaukku: Bik Bok

5. Hempeä pilotti

Sympaattisen tyttömäinen. Väri hempeä pinkki, jota löytyy yleensä vain lasten vaatekaapeista. Toimii sekä sisä- että ulkotakkina.

Takki: UFF

Huivi: KappAhl

Aurinkolasit: Cubus

Satu Kotonen:

”En ole merkkien ja brändien perään”

Rakastan sitä, että vaatteessa on tarina. Olen löytänyt itsestäni aivan uuden vaihteen, mitä tulee vaatteiden muokkaukseen. Olen oppinut yhdistelemään juhlaa ja arkea sekä rokkia ja skeittiä bling blingiin. En ole merkkien ja brändien perään, en esimerkiksi haaveile luksuslaukusta. Olen hiihdellyt lapsuuteni markettien verkkareissa ja college-paidoissa, enkä ole jäänyt mistään paitsi. 

Kaapistani löytyy mummojen ja pappojen vanhoja vaatteita, joita käytän urbaanissa mediamaailmassa sujuvasti saaden ihanaa palautetta. Jos hankin trendikkään vaatteen tai asusteen, yhdistän sen yllätyksellisesti, enkä ainakaan samalla tavalla kuin kaikki muut.

Vaatteiden pitkäikäisyys ja kierrättäminen ovat itselleni hyvin läheisiä asioita. Jokaisella meitä on vastuu hankkia vaatteita vastuullisesti ja opettaa omalla esimerkillämme myös lapsiamme järkeviksi kuluttajiksi.  

Vietin hiljattain reilun vuoden niin, etten tilannut tai hankkinut mitään uutta, ja rima ostamiseen on edelleen korkealla. En halua ostaa vain ostamisen ilosta, koska se ei tee minua onnelliseksi. Enkä usko sen olevan loputtomiin tarpeellista kenellekään.

Katso video artikkelin kuvauksista!

Artikkelikuvat, videon kuvaus ja editointi: Jere Siltala

Kilpailut

Uusimmat