Kuva: Sanna Wänskä

Radiojuontajan gaala-asu ihastuttaa sosiaalisessa mediassa - puvussa nähdään myös kannanotto

14.03.2022 19:15 - Jenni Tuusjärvi

Radiojuontaja Satu Kotosen yllä nähty iltapuku oli hänen omaa käsialaansa ja se oli valmistettu kierrätysmateriaaleista.

Radiokanava Iskelmän Iltapäivän juontaja Satu Kotonen häikäisi viikonloppuna järjestetyssä Iskelmä Gaalassa itse tekemällään mekolla. Sen lisäksi, että mekko oli radiojuontajan omaa käsialaa, mekko oli valmistettu kierrätysmateriaaleista. Hän kertoo julkaisussa hyödyntäneensä asuun käytettyä kangasta, keinonahkatakkia, solkia, niittivyötä sekä vanhaa käsilaukkua.

Näyttävä punainen helma syntyi Iskelmäfestivaalien vanhasta päälavalla käyttössä olleesta lakanasta. Lakanasta valmistetulle, röyhelöiselle mekolle kertyi painoa 1,5 kiloa ja helma oli yli 2,5 metriä leveä.

(kuva: Satu Kotonen)

Muutaman kuukauden mittainen gaalapuku-projekti valmistui varsin edullisesti. Juontaja joutui itse ostamaan käytetyn keinonahkatakin muutamalla eurolla mekon yläosaa varten, sekä käsien kukkakoristeisiin sormuksia.

Kotonen on valmistunut Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi ja ompeleekin intohimoisesti vapaa-ajallaan.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Asu keräsikin Instagramissa ihastuneita kommentteja.

"Wau", kiteytti pop-laulaja Eini liekkiemojien kanssa.

"Satu! Upea asu!", kommentoi puolestaan näyttelijä Hannele Lauri.

(kuva: Toni Lund)

Asussa myös hienovarainen kannanotto

Myös juontajan asusteet olivat hänen omaa käsialaansa. Hän kertoo valmistaneensa sormukset vanhasta kukkaseppeleestä. Näyttävien kukkasomisteiden sekaan hän maalasi sinistä ja keltaista väriä, jotka esiintyvät myös Venäjän suurhyökkäyksen kohteeksi hiljattain joutuneen Ukrainan lipussa.

"Valkoisten kukkien sekaan maalasin tukeni vapauden puolesta lasteni vesiväreillä", Kotonen kirjoittaa julkaisussaan.

(kuva: Sanni Isomäki)

Kotonen kertoo suosivansa vaatetuksessaan kierrätysmateriaaleja. Sen lisäksi, että kierrätysmateriaalien ja käytettyjen vaatteiden hyödyntöminen ovat juontajalle kannanotto ja ilmastoteko, hän kertoo myös inspiroituvansa käytettyjen esineiden ja vaatteiden tarinoista.

"Haluan kierrätysvalinnoillani ottaa kantaa ennen kaikkea ilmastotalkoisiin lisäämällä vaateiden käyttöikää ja osoittamalla, kuinka persoonallinen pukeutuminen saadaan aikaan ekologisesti ja omaa mielikuvitusta käyttäen", Kotonen summaa sähköpostilla.

Lue myös: Kuka työskenteli nuorena yökerhossa, kuka ei voisi elää ilman säätietoja? Lue hauskat faktat Iskelmän juontajista

Lue myös: Juontaja Satu Kotosesta tuli puolivahingossa biisintekijä - ensimmäinen laulu Laura Voutilaiselle

Lue myös: Iskelmä Gaalassa nähdään iltapuku, joka on tuttu myös Linnan juhlista - taustalla tärkeä tarina

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat