Kuva: Shutterstock

Viisi vinkkiä, joiden avulla onnistut vaateostoksilla

24.09.2022 09:15 - Rebekka Silvennoinen

Voice.fi listasi viisi asiaa, jotka kannattaa muistaa vaateostoksilla.

Osa ihmisistä nauttii vaatekaupoissa kiertelystä, mutta toisille shoppailu on väkinäistä pakkopullaa. Olit sitten kumpi tahansa ostajatyyppi, ota nämä vinkit haltuun ja ostosreissusi sujuu mukavammin.

1. Viskoosia sisältävää vaatetta ei kuulu ostaa liian suuressa koossa kutistumisen pelossa. Pesun jälkeen viskoosivaate menee kasaan, joten se tulee aina muotoilla kosteana takaisin oikeaan kokoonsa. Viskoosivaate kannattaa myös silittää tai höyryttää pesulapun ohjeiden mukaisesti. Vaate ei myöskään ole menetetty, vaikka unohtaisitkin muotoilla sen kosteana. Kastele vaate vain uudelleen ja toimi kuten normaalin pesukerran jälkeen. 

2. Älä katso kokolappua vaan peiliä. Vaatteiden mitoitus vaihtelee eri tuotemerkeillä, joten oikea koko löytyy vain sovittamalla. Jos pohdit pitäisikö koon olla sittenkin isompi tai pienempi, ratkaisu on helppo. Kokeile vierekkäisiä kokoja ja rajaa siten epäsopivampi pois.

3. Unohda vanhanaikaiset vartalomallit ja värikoodit. Yksinkertaisesti sinulle sopivin vaate on se, joka saa sinut tuntemaan itsesi varmaksi - korosti se vartalostasi mitä kohtaa tahansa. Vaatteen värin sopivuutta voit testata helposti asettamalla vaatteen lähelle kasvojasi. Väri on sopiva, jos se luo lisää hehkua kasvoillesi, eikä saa niitä näyttämään kalpeilta.

4. Useimmissa vaatekaupoissa on vaihto- ja palautusoikeus. Oikeus koskee kuitenkin vain tuotteita, jotka ovat samassa kunnossa kuin ostohetkellä eli käyttämättömiä ja puhtaita. Palautusoikeus ei säily, jos tuotteen pesee. Muista myös pitää hintalappu kiinni tuotteessa ja tuoda kuitti mukanasi kassalle.

5. Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät ennemmin tai myöhemmin. Nyppyjen poistaminen on kuitenkin luonnonmateriaaleista kuten villasta helpompaa kuin keinokuituisesta neuleesta. Vinkki: Laadukkaassa villaneuleessa tulisi olla vähintään 80 prosenttia luonnonkuituja. Loput neuleen materiaalista voi olla tekokuitua - mielellään neuletta vahvistavaa polyamidia.

Lue myös: Radiojuontajan gaala-asu ihastuttaa sosiaalisessa mediassa - puvussa nähdään myös kannanotto

Lue myös: Voisiko oman vaatekaapin koostaa vuokraamalla? "Lainatessa ei tarvitse olla suuri sitoumus vaatteeseen"

Lue myös: Arvaatko, mistä suomalaiset ostavat eniten vaatteitaan? Verkkojätit eivät olekaan ykkösvalinta

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat