Kuva: Shutterstock

Yhden hiuksille sopii kuuma pesuvesi, toiselle kylmä - tiedätkö, mikä on hyväksi omille kutreillesi?

06.12.2022 21:15 - Minttu Tikkanen

Omalle hiuspohjalle paras lämpötila löytynee vain kokeilemalla.

Ei voi vetää yhtä suoraa linjaa siitä, mikä sopii kenellekin. Olemme erilaisia myös hiuksiltamme ja päänahoiltamme ja siksi niinkin yksinkertainen asia kuin hiusten pesuveden lämpötila voi vaikuttaa eri hiuksiin eri tavoin.

Kuumva vesi sopii rasvoittuvalle tukalle

Kuuma suihku voi rentouttaa, mutta todellisuudessa se ei tee hyvää ihan jokaiselle kuontalolle. Kuuma vesi on hyvä apuri rasvoittuvien hiusten pesuun, sillä se avaa päänahan ihohuokosia, jolloin myös shampoo pääsee puhdistamaan ja vaikuttamaan tehokkaammin. 

Samalla kuuma vesi liottaa kuitenkin mukanaan myös päänahan hyviä öljyjä, jolloin iho voi kuivua ja esimerkiksi hilseilevä päänahka saattaa ärsyyntyä entisestään. 

Kylmä vesi tuo kaivattua lempeyttä kuivuvalle päänahalle

Vaikka kylmä suihku ei todennäköisesti kuulosta kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta, voi se joillekin hiustyypeille olla aidosti hyödyksi. Siinä missä kuuma vesi laajentaa, kylmä vesi puolestaan sulkee ihohuokosia, jolloin hiuspohjan omat öljyt myös pysyvät siellä saaden tukan näyttämään ravitummalta ja kiiltävämmältä. Kosteutettu päänahka voi myös auttaa hilseen kanssa tuskailevia. 

Kovin tehokkaasti kylmä vesi ei tosin juuri puhdista hiuksia, eli rasvoittuvamman tukan omistajat eivät välttämättä tunne päänahan puhdistuvan kunnolla.

Lue myös: Menetkö hiukset märkinä nukkumaan? Ei todellakaan kannattaisi

Lue myös: Saatat vaurioittaa hiuksiasi tietämättäsi - 8 mokaa, joita kannattaa vältellä

Lue myös: Saako hiukset pestä joka päivä? Vastaus on tiukka

Lähde: Byrdie

Kilpailut

Uusimmat