Kuva: Shutterstock

Ensisuudelma jouluyössä

20.12.2022 13:45 - Katja Nygård

Koko elämä on täynnä merkityksellisiä hetkiä, ja niistä moni on tapahtunut juuri jouluna. Lue neljä koskettavaa tarinaa, jotka ovat täynnä joulun taikaa ja tunnelmaa.

Ensisuudelma jouluyössä

Olin 14-vuotias ja päätin ensimmäistä kertaa elämässäni lähteä aattoyön joulukirkkoon tapaamaan ystäviäni. Olihan kokonainen päivä ja iltakin ehditty jo viettää oman perheen kanssa.

Taivalsin läpi hiljaisten katujen lumen narskuessa askeleitteni alla. Olin hieman jännittynyt, sillä tiesin silloisen ihastukseni olevan myös paikalla, eivätkä poskeni punoittaneet pelkästä pakkasesta!

Kirkko oli tupaten täynnä lähialueilla asuvia aikuisia ja nuoria. Huomasin myös ihastukseni kävelevän penkkirivien ohi – moikkasimme tyylikkäästi nyökäten. Vilkuilimme toisiamme tilaisuuden aikana useasti, ja jännitys oli käsin kosketeltavissa.

Tunnelmallisen joulukirkon päätyttyä kohtasimme ulkona. Kaverijoukkomme kerääntyessä hyvästelemään toisiaan irtaannuimme kuin sanattomasta sopimuksesta vaivihkaa muusta porukasta ja kävelimme yhdessä kotiin, taianomaisessa jouluyössä.

Juttelimme koko matkan kaikesta maan ja taivaan välillä. Saapuessamme kotitaloni eteen pelkät sanat eivät kuitenkaan enää riittäneet. Sitten se tapahtui: haparoiva, teinihormonien siivittämä ensisuudelmani. Ja mikä suudelma se olikaan…

Erilainen vuosi

Näin joulun alla on hyvä hetki pysähtyä miettimään kulunutta vuotta, joka on esikoisen syntymän myötä ollut kokonaisuudessaan todella mykistävä ja mullistava. Pienestä eleestä, vauvan antamasta pususta poskelle ja ensimmäisistä jokeltelevista sanoista mieleni valtaa sanoin kuvaamattoman pakahtunut onnentunne ja kiitollisuus siitä, että olen saanut tällaisen pikkuisen omaan elämääni. Edes sanat eivät riitä kertomaan siitä tunteesta, jonka vain oma lapsi voi aiheuttaa.

Mieluisa yllätys

Viime joulun aikaan siskoni oli viettänyt useamman viikon yksinään sairastellen. Hän ei pidä yllätyksistä, mutta halusimme joka tapauksessa äitimme kanssa yllättää jotenkin. Menimme hänen kotiovelleen heti aamusta ja ojensimme hänelle joululahjan laulun kera. Tästä yllätyksestä hän piti, mutta sanojen sijaan saimme lämpimät halaukset ja pienet kyyneleiden tirautukset.

Joulun paras lahja

Olemme viettäneet jo monta joulua siten, että sekä omat että mieheni vanhemmat sekä siskoni perhe on kutsuttu meille joulun viettoon. Noin viisitoista vuotta sitten eräänä jouluaattona luin tapamme mukaan jouluevankeliumia ennen joulupöytään asettumistamme.

Viimeisen jakeen jälkeen kerroimme perheillemme, että jos kaikki päättyy onnellisesti, niin ensi jouluna meitä on yksi joulunviettäjä lisää.

Kilpailut

Uusimmat