Kuva: Rebekka Silvennoinen

Testissä 14 erilaista kasvoille tarkoitettua aurinkosuojaa - kaksi nappasi täydet pisteet, mutta yksi oli ylitse muiden

11.07.2023 19:15 - Rebekka Silvennoinen

Testissä joukko kasvoille tarkoitettuja aurinkosuojia.

Auringolta suojautumisen tärkeyttä ei voi toitottaa liikaa. Ihosyöpien määrä on Suomessa jatkuvassa nousussa ja ihomelanoomaa todetaan yhä useammin nuorilla aikuisilla. Aurinkosuojaa tulee siis käyttää läpi kesän – myös pilvisellä säällä. 

Kasvoille tarkoitettuja aurinkosuojia löytyy kaupoista läjäpäin. Haasteeksi voikin muodostua juuri omiin tarpeisiin tarkoitetun suojan löytyminen. 

Tässä testissä tuotteita arvotettiin niiden käyttöhelppouden ja korkean suojakertoimen kautta. Arvossa oli myös hyvä levittyvyys ja nopea imeytyminen. Kevyestä meikin alle sujahtavasta koostumuksesta sai plussaa. 

The Ritual of Karma Sun Protection Face Cream SPF 30, 17,90 € / 50 ml

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Antaa jatkuvaa ja laajakirjoista suojaa, on vedenkestävä ja imeytyy nopeasti ihoon. Tämä Hydra-Boost-yhdistettä sisältävä kosteuttava kasvovoide auttaa rauhoittamaan kuivaa ja janoista ihoa ja palauttamaan ihon kimmoisuuden ja elastisuuden. Ei jätä iholle valkoista sävyä eikä kuivu paakuiksi, vaan iho saa kauniin, lähes mattapintaisen ilmeen. Sisältää tehokasta luonnollista antioksidanttiyhdistelmää, jonka pohjana on valkoista teetä, E-vitamiinia ja lootuksen kukkaa, sekä sekoituksen puna- ja mikroleviä, jotka auttavat tehostamaan aurinkosuojakerrointa luonnollisella tavalla ja suojaamaan ihoa

Kokemus: Voiteessa on melko voimakas tuoksu, mutta raikas vivahde miellytti testaajien hajuhermoja. Voide on helppo levittää kasvoille, mutta imeytymisessä meni tovi. Voiteen sujahdettua ihoon jää mattapintainen vaikutelma, mutta ilman ihoa kiristävää tunnetta. Miinusta tulee "aurinkovoidemaisuudesta" eli tunteesta, että aivan kuin jotakin olisi iholla. 

Arvosana: 4-/5

ACO Ultra Light Sun Face Fluid SPF 30, 19 € / 40 ml ja ACO Ultra Light Sun Face Fluid SPF 50+, 20,90 € / 40 ml

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Erittäin kevyt ja nopeasti imeytyvä kasvoille tarkoitettu aurinkovoide, jossa on erittäin korkea suoja. Sisältää ihoa kosteuttavaa hyaluronihappoa sekä antioksidantteja, jotka suojaavat vapailta radikaaleilta. Voide on helppo levittää ja jättää ihon mattapintaiseksi ja silkkisen sileäksi. Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Sopii hyvin myös herkälle silmänympärysiholle.

Kokemus: Tuotteet ovat muuten samankaltaiset, mutta toinen on varustettu korkeammalla suojakertoimella. Voiteet käyttäytyivät iholla samalla tavalla, joten saavat siksi yhteisen arvostelun. Voide pitää lupauksensa ja sujahtaa ihoon helposti luoden mukavan tuntuisen mattapinnan. Iho ei tunnu kuivalta ja mattapinta vaikuttaa jopa hieman tasoittavan ihohuokosia, joka on toivottava ominaisuus meikin alla. Tämä kaksikko täytti testin kriteerit, mutta eivät aiheuta ylenpalttista kehumista. Oikein kelpo aurinkovoiteita siis.  

Arvosana: 4/5

ACO Sun Face Fluid Mattifying Spf 50+, 20,90 / 40 ml (ylemmässä kuvassa keskellä)

Kuvaus: Aurinkosuojavoide kasvoille erittäin korkealla suojalla. Antaa välitöntä suojaa UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Imeytyy nopeasti eikä tahmaa. Vähentää kiiltoa ja jättää iholle mattapinnan. Sisältää aktiiviaineen, joka estää finnien muodostumista. Sopii normaalille ja sekaiholle sekä herkälle iholle. Ei tuki ihohuokosia. Sopii meikin alle. Dermatologisesti testattu. Hajusteeton. Tuote sisältää Triple Moist Complex®-kosteudensitojayhdisteen, joka antaa välitöntä syväkosteutta iholle ja jättää miellyttävän ihotuntuman.

Kokemus: Voide pitää lupauksensa eikä tahmaa laisinkaan. Se on kuitenkin erittäin mattapintainen eli sopivampi rasvoittuvalle iholle. Normaalilla iholla voide on jopa hieman liian mattapintainen ja siksi hankalahko levittää. Ihotuntuma kuiva. 

Arvosana: 2/5

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE400 Oil Control SPF50, 21,90€ / 50 ml

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Kevyt ja mattapinnan jättävä aurinkosuojavoide erityisesti rasvoittuvalle iholle. Antaa erittäin korkean suojan kasvoille UV-säteitä vastaan. Ohut ja välittömästi imeytyvä koostumus jättää iholle samettisen mattapinnan. Herkällekin iholle sopiva aurinkosuojavoide sopii hyvin myös herkälle silmänympärysiholle. Kattaa ultrapitkät UVA-säteet (380–400 nm).

Kokemus: Tuote lupailee samankaltaista mattapintaa kuin ylempi ACO:n tuote. Ja mattapintainen voide kyllä on, mutta ei mahdoton sekaiholle. Imeytyy hyvin, omaa mukavan hennon tuoksun ja plussaa korkeasta suojakertoimesta. Tätä tuotetta voi suositella rasvoittuvalle iholle ja mattapintaa kaipaavalle.  

Arvosana: 3,5/5

iS Clinical Extreme Protect SPF40, 100g, 101 € (kuvassa vasemmalla)

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Monitasoinen ympäristön haittavaikutuksia vastaan suojaa tarjoava kasvovoide, jossa on käytetty iS Clinicalin omaa Extremozyme-teknologiaa (teknologia, jossa hyödynnetään maailman vaikeimmissa olosuhteissa pärjäävien kasvien entsyymejä) sekä tieteellisesti edistyneitä täysin fysikaalisia aurinkosuoja-aktiiviaineita; läpinäkyvää mikronisoitua titaanidioksidia. Runsaasti antioksidantteja sisältävä laajakirjoisen UVA/UVB -suojan sisältävä tuote auttaa pitämään ihon optimaalisen terveenä samalla kun se kosteuttaa ja suojaa ihoa. Tuotteesta on kolme vaihtoehtoa; sävytön, beige ja bronze.

Kokemus: Testissä sävytön kasvovoide. Voide on testin kallein, joten odotukset olivat korkealla. Muihin tuotteisiin verrattuna imeytyi kuitenkin melko hitaasti ja alkutuntuma hieman tahmea. Kuitenkin kun tuote pääsee imeytymään kunnolla, jää ihon tuntuma hyväksi ja pehmeäksi. Jos lompakko antaa periksi, kannattaa aurinkosuojaan panostaa ja siihen tämä on ominaisuuksiensa vuoksi kelpo versio. 

Arvosana: 3,5/5

iS Clinical PerfecTint Powder SPF40, 2x3,5g, 99 € (ylemmässä kuvassa oikealla)

Kuvaus: Puuterimuodossa oleva aurinkosuoja, joka antaa suojaa valoikääntymistä vastaan samalla, kun se häivyttää ihohuokosia ja imee itseensä ihon pinnalta öljyjä saaden aikaan täydellisen viimeistelyn. Tekee ihosta silkkisen ja tasaisen. Tuotetta voi lisätä päivän mittaan meikin päälle. Saatavissa viidessä eri sävyssä vaaleasta tummaan. Sopii loistavasti urheiluun, kasvoille, kaulalle, dekolteealueelle, päänahalle ja yleiseen suojaukseen

Kokemus: Testissä arvotettiin helppoutta, joten aurinkosuoja myös puuterissa on mukava lisä. Tuote on helppo muistaa lisätä, sillä puuteria tulee muutenkin laitettua päivän mittaan ja tuputeltua kiiltäviin kohtiin kasvoissa. Hyvä lisä aurinkosuojan kaveriksi. 

Arvosana: 4/5

Vichy Capital Soleil Solar Protective Water Hydrating SPF30, 27,90€ / 200 ml

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Ihoa kosteuttava, suihkutettava aurinkosuojavesi kasvoille ja vartalolle, sopii myös herkälle iholle. Raikas Vichy Capital Soleil Solar Protective Water Hydrating SPF30 aurinkosuojasuihke sisältää mineraalipitoista Vichy Thermal Spa -lähdevettä ja tehokkaasti kosteuttavaa ja heleyttävää hyaluronihappoa. Tuotteen raikas ja kevyt koostumus antaa iholle luonnollista hehkua. Aurinkovesi tuntuu iholla miellyttävältä ja ihanan virkistävältä.

Kokemus: Tuotteessa kiva kesäinen ja raikas tuoksu. Lupauksensa mukainen virkistävä vaikutus iholle. Jättää kuitenkin ihon tahmeahkoksi. Suihkepullosta on vaikea lisätä tuotetta sottaamatta vaatteita. Tuote sopisi siis paremmin rantapaivään, jolloin mukavaa virkistävää suihketta tekee mieli lisäillä tasaisin väliajoin.

Arvosana: 3/5

ACO Sun Lip Balm Moisturising Spf 30 7,5 € / 5g

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Aurinkopuikko huulille, joka antaa välitöntä suojaa UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Sisältää ravitsevaa Canola-öljyä, joka auttaa ylläpitämään huulten kosteustasapainoa. Mieto vaniljan tuoksu.

Kokemus: Oikein näppärä tuote. Huulirasvaa tulee käytettyä muutenkin usein, niin miksipä ei vaihtaisi sitä suojakertoimelliseen versioon. Mukava vanilijan tuoksu. Jättää huulet ihanan pehmeäksi.

Arvosana: 4/5

ACO Sun Soft Lips Spf 25, 9,90 € / 12 ml

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Huulikiilto, joka antaa suojaa sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan. Kosteuttaa tehokkaasti ja jättää vaaleanpunaisen hohteen. Erittäin vedenkestävä. Alkoholiton. Hajusteeton.

Kokemus: Tämä tuote on huulikiiltojen ystäville. Levityspään ansiosta kiilto on helppo levittää huulille. Kiva roosanhohtoinen vivahde, ei voimakas väri. Myös huulikiiltoa tulee käytettyä kesäisin muutenkin, joten suojakerroin on hyvä lisä. Jos huulikiiltojen tahmaisuus ärsyttää, ei tämä ehkä ole tuotteesi. 

Arvosana: 5/5

ACO Sun Stick Moisturising Spf 50+, 12,90 € / 8 g

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Kosteuttava aurinkosuojapuikko, joka antaa välitöntä suojaa auringon UVA- ja UVB-säteiltä, kehitetty erityisesti runsaasti auringolle altistuville ihoalueille kuten huulille, nenälle ja poskipäille. Puikkoa on helppo kuljettaa mukana ja lisätä aina tarvittaessa. Erittäin vedenkestävä koostumus ei sisällä alkoholia eikä väriaineita. Sopii herkälle iholle, dermatologisesti testattu. Hajusteeton.

Kokemus: Tämän puikon kohdalla kehuja tulee oikeastaan vain korkeasta suojakertoimesta. Tuote on vaikeahko levittää puikosta ja helpommalla pääsisi, jos vain laittaisi voiteen koko kasvoille. Ei imeydy yhtä hyvin kuin muut ACO:n tuotteet. Kuitenkin tilanteen sattuessa, jossa puikko on ainut vaihtoehto, ajaa se aurinkosuojan viran.

Arvosana: 2/5

Clinique Mineral Sunscreen Fluid For Face SPF 50 aurinkosuoja kasvoille, 33 € / 30 ml

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: 100 % mineraalipohjainen aurinkosuoja kasvoille, sopii myös herkälle iholle SPF 50. Ultrakevyt, öljytön ja lähes näkymätön koostumus.

Kokemus: Tässä on testin voittaja! Loistava suojakerroin ja sujahtaa ihoon nopeasti. Kevyt tuote eli ihoon ei jää "aurinkovoidemaista" tunnetta. Sopii hyvin myös meikin alle. Erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Pakkaukseen on merkitty vain kuuden kuukauden säilyvyys, joten pieni pullo riittää hyvin yhdelle kesälle. 

Arvosana: 5/5

Heliocare 360 Color Gel Oil-Free Beige SPF 50, 34,50 € / 50ml

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Aurinkosuoja ja meikki yhdessä. Öljytön ja helposti levitettävä värillinen voide on ihanteellinen, kun halutaan aurinkosuoja ja hyvä peittävyys samassa tuotteessa. Luonnollisesti hehkuva, tasainen lopputulos. Saatavana kolme sävyä: Pearl – erittäin vaalea. Beige – keskivaalea. Bronze – tumma. Kattava suoja UVA- ja UVB-säteilyn, näkyvän valon (HEV) ja infrapunasäteilyn (IR) haitallisia vaikutuksia vastaan. Koostumus auttaa myös korjaamaan auringon aiheuttamia vaurioita. Sopii kaikille ihotyypeille. Ei tuki ihohuokosia. Ravistettava ennen käyttöä.

Kokemus: Tuotetta pitäisi lisätä kahden tunnin välein, jotta suoja pysyisi mahdollisimman hyvänä. Kuitenkaan värillistä voidetta ei ole helpoin lisäillä tasaisin väliajoin. Sävyvaihtoehtoja kaipailisi muutaman lisää. Ei huono, mutta tämän testin kriteereillä pisteet jäävät alhaisiksi. 

Arvosana: 2/5

Clinique Moisture Surge SPF 25 Sheer Hydator kosteusvoide, 45 € / 50 ml

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Kuvaus: Kevyt päivävoide, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti antaen samalla SPF 25 suojan aurinkoa vastaan sekä suojan vapailta radikaaleilta. Voiteen sisältämä Pro-D-vitamiini lisää ihon kimmoisuutta ja vahvistaa ihon suojakerrosta. Aloe Vera Bio Fermentti ja hyaluronihappo ravitsevat ja syväkosteuttavat ihoa. Ihosta tulee täyteläinen, hehkuva ja suojattu. Allergiatestattu ja 100 % hajusteeton.

Kokemus: Voide imeytyy hyvin ja kosteuttaa mukavasti. Suojakerroin saisi olla korkeampi, koska testissä haettiin korkeaa suojaa auringolle. Suojakertoimesta pientä miinusta, mutta muuten pitää lupauksensa ja toimii hyvänä päivävoiteena. 

Arvosana: 3,5/5

Lue myös: Onko koiralla lämpöhalvaus? Eläinlääkäri neuvoo tunnistamaan oireet ja antamaan ensiapua

Lue myös: Kesällä iho kaipaa huolenpitoa - asiantuntija kertoo 7 osuvaa vinkkiä kesäihon hoitoon

Lue myös: Käytäthän jo aurinkosuojaa? Lue vinkit, kuinka suojaat kehosi auringolta

Kilpailut

Uusimmat