'Topi tiesi, että laulujen on mentävä kerralla sisään'

31.10.2011 14:07 - Antti Granlund

Topi Sorsakosken viimeinen albumi Tummansininen sävel ilmestyi viime viikolla. Albumin tuottanut Pedro Hietanen kuvailee äänitysten tunnelmaa lämpimäksi.

Albumin mukana tulevassa 38-minuuttisessa dokumentissa Sorsakoski kertoo laulamisen olleen hänelle täyttä tuskaa. Hietanen oli liikuttunut dokumentin ennakkokatselutilaisuudessa Helsingissä.

- Luulen, että dokumentti tulee olemaan aina vaikea katsoa. Se on surullista, mutta myös myönteistä, sillä siitä jää hyvä kuva Topista. Teimme levyn tunteella ja täysillä niin kuin aina, ja vaikka loppua kohti tunnelmat muuttuivat, lämpö säilyi, Hietanen kertoo.

Tummansininen sävel on ison orkesterin kanssa äänitetty albumi, joka myi jo ennakkoon platinaa, yli 20 000 kappaletta. Hietasen mukaan keuhkosyöpään sairastunut Sorsakoski tiesi, etteivät he voi käyttää liikaa aikaa lukuisten lauluottojen taltioimiseen.

- Onhan hänellä kova rutiini, ja hän pinnisti. Tiesimme, ettemme voi tehdä satoja ottoja ja prässätä Topia. Hän suhtautui laulamiseen kuitenkin niin, että näiden täytyy mennä kerralla.

Topi Sorsakosken fanit kokoontuvat kunnioittamaan legendan muistoa fani-iltaan Ähtärin Hotelli Mesikämmeneen lauantaina 12. marraskuuta. Voita majoituspaketti tapahtumaan Iskelmän kautta.

Kilpailut

Uusimmat