Martti Syrjä: Olin ihan rikki

23.11.2011 10:52 - Sanna Wänskä

Uusien laulujen tekeminen on hirveää puuhaa, sanoo Eppu Normaalin laulaja Martti Syrjä. Ensimmäiset kaksi kuukautta syntyy pelkkää paskaa.  

Eppu Normaali julkaisee tänään uuden levynsä Mutala. Se on syntynyt hirsimökissä Ylöjärven perukoilla omalla painollaan:"miehissä" ja internetin ulottumattomissa. Martti Syrjän ja Juha Torvisen mukaan äänitysten alkaessa bändillä ei ollut edes suunnitelmaa siitä julkaistaanko materiaalia. Onko Eppu Normaali jo painevapaalla vyöhykkeellä, jossa ei tarvitse kantaa huolta uusien hittien syntymisestä ja keikkakysynnästä?

- Kyllä jokainen onnistuu kehittämään paineita. Joskus levyprosessit ovat olleet aika paineisia. Se johtuu siitä, että sitten kun aletaan tehdä, halutaan tehdä kunnolla loppuun. Me ollaan hitaita ja Pantse varsinkin on perfektionisti. Se joskus räjäyttää aikataulut, Syrjä sanoo.

Laulaja kertoo, että hänen elämänsä rankimmat kokemukset ovat liittyneet juuri levyntekoon.

- Valkoista kuplaa tehtiin niin, että viimeisen seitsemän vuorokauden aikana en nukkunut kuin kaksi tuntia. En vieläkään pysty suhtautumaan siihen huumorilla. Mä menin siitä tietyllä lailla rikki ja niin meni Pantsekin. Eikä me olla koskaan siitä toivuttu, Syrjä jatkaa.

Laulujen tekemisen aloittaminen on Epuille aina iso ponnistus. Syrjä sanoo, että ensimmäiseen kahteen kuukauteen ei synny muuta kuin paskaa.

-Kaksi kuukautta on ihan hirveetä. Aloittaminen on on kauhea kynnys. Siksi sitä on taas onnistuneesti siirretty vuodella ja tehtiin tämä Mutala vähän kuin välityönä. Mutta tiedän, että haluan käydä sen läpi. Haluan aloittaa sen vielä kerran ainakin.

Kilpailut

Uusimmat