Jenkkibändin tekijänoikeuskorvaukset: 1,31 dollaria

04.01.2012 08:08 - Antti Granlund

Amerikkalaisyhtyeen julkaisema valokuva surkeasta 1,31 dollarin rojaltishekistä on herättänyt jälleen keskustelun musiikkibisneksen nykytilasta.

Amerikkalaisen heavy-yhtye Triviumin laulaja-kitaristi Matt Heafy julkaisi Twitterissä kuvan 1,31 dollarin arvoisesta shekistään. Heafyn saateteksti oli lakoninen: "Dear state of music industry, thanks a heap for this massive royalty check." Kuva shekistä on nähtävissä tästä.

Mielenkiintoiseksi tilanteen on tehnyt se, ettei Trivium ole omassa genressään lainkaan tuntematon tapaus. Bändin edellinen albumi In Waves kipusi Billboardin listalla sijalle 13 ja yhtye on levyn julkaisun jälkeen keikkaillut ahkerasti. Orlandolaisbändi on ollut kasassa vuodesta 2000 lähtien ja on ollut kiertueella muun muassa Iron Maidenin kanssa. Bändi on esiintynyt myös monta kertaa Suomessa, viimeksi marraskuussa.
Triviumin musiikkia kuvaillaan trash metalliksi tai metalcoreksi. Bändi on maininnut vaikutteikseen muun muassa Metallican, Megadethin, Panteran, Iron Maidenin ja Slayerin.
Lähde: The Voice
Iskelmä ja The Voice ovat osa SBS Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat