Simo Ralli esittelee Elonkerjuun uuden albumin kaikki kappaleet

12.09.2012 06:22 - Antti Granlund

Elonkerjuun debyyttialbumi Ilon pirstaleet ilmestyy perjantaina 21. syyskuuta. Yhtyeen kitaristi Simo Ralli kertoi Iskelmälle, miten levyn materiaali on syntynyt.

Albumilta on julkaistu kevään ja kesän aikana kaksi singleä, Viistäköön siipeni maata sekä Surun ja ilon kaupunki. Levy on tulevana viikonloppuna ennakkosoitossa Iskelmässä, ja Simo Ralli vierailee haastattelussa lauantaina.

Näin Ralli kommentoi ennakkoon Ilon pirstaleet -levyn kappaleita.

Viistäköön siipeni maata
Ensimmäinen biisi minkä tein, ensimmäinen mikä sovitettiin, ensimmäinen sinkku ja ensimmäisenä myös levyllä. Ykkösenä syntynyt.
Tässä ei murehdita, tässä liidetään kotkan lailla. Siivet saa olla vähän repaleiset!

Surun ja ilon kaupunki
Lennin kaunis sävel. Kun sain tuon tekstin valmiiksi tuli tunne että nyt olen ollut jonkin suuren asian äärellä. Ehkä tuo Mika Waltarin läsnäolo vaikuttaa...Koskettava laulu suurista asioista. Dave Bergin ohjaama video antaa vielä uutta syvyyttä lauluun.

Viiltävä ikävä
Tämä laulu oli pakko tehdä, se tunki sisuksista ulos eikä pidätellyt tuloaan. Rakkaus on ikävä kun on IKÄVÄ! Loistava bändisovitus. Tämä tulee vieläkin ihosta läpi!

Rakas sekopää
Grunge kohtaa Elonkerjuun. Juhan biisi jossa käsitellään pienen pieniä pakkomielteitä. Odotan sitä hetkeä kun tätä päästään rykäisemään livenä..
Saa olla rakkaasti sekopää!

Ruoskaa
Tässä mennään armottomalla temmolla koittamaan ja voittamaan. Silti sydämessä toivotaan hartaasti - Rajoja ja rakkautta!

Se kenen vuoksi
Lenni osaa tehdä herkät, kauniit sävelet. Sanat tuli melodiaa kuunnellessa kuin itsestään. On mukavaa jos on joku jonka vuoksi raataa ja nähdä vaivaa. On vielä hienompaa uskoa siihen lopulliseen rakkauteen.

Rajaton sydän
Suosikki biisini. Eikä vähiten sen takia että tähän osallistui niin Ringo, John ja Paulikin. Lennin sävel, Juhan ja minun yhteis sanoitus. Moni ulotteinen biisi. Näinä päivinä on melkein sääntö kuin poikkeus: "Jos se neljäs toden sanoisi..."

Sä tarttet
Tarina joka avautui eteeni taloni vinttiä siivotessa. Sävel oli kumilangalla kiinni kirjenipussa. Täältä se löytyy - ILON PIRSTALEET!

Pirä ittes miehenä
Kunnian osoitus lapsuuden kotipaikoille, iseille, äideille ja nuoruuden rakkaudelle.

Tyttöni saan
Laulu jonka Juha toi ensitapaamisella mukanaan. Me "vanhat" bändiläiset tuumattiin notta: Ompa rohkia miäs!" Tässä on yhdistyneenä pelimanni meininki ja rockyhtye parhaimmillaan. Hieno tarina, hyvä rytke. Ehdoton live biisi!

Latosaari
Juha laittaa vaan lisää pökköä pesään. Elonkerjuun kaikkien aikojen nopein kappale. Jos Latosaaressa tanssitaan, on tanssilattiakin silloon vaan tiellä! Pullot hihaan ja karsinaan pussailemaan, sitä on meininki Lapuan Latosaares.

Magneetti
Levy loppuu ja lehmipojat ratsastavat kohti aurinkoa. Kuinka moni meistä tunteekaan toisessa ihmisessä salaa tai tietämätään sen - Magneetin.

Elonkerjuu kiertää Suomea koko loppuvuoden. Tarkemmat keikkapäivät näet tästä.

Kilpailut

Uusimmat