Matti ja Teppo kritisoivat Turku-musikaalia: "Meiltä ei ole kysytty mitään!"

03.06.2014 14:00 - Anna Hopi

Kansan kokeneet viihdyttäjät Matti ja Teppo eivät ole mielissään heidän elämäänsä perustuvasta musikaalista. Artistit kritisoivat tuotantoa Iskelmälle.

Suomen tunnetuin veljeskaksikko Matti ja Teppo on viime aikoina perunut keikkojaan sairastelujen takia. Artistien elämässä on muutakin myllerystä - nimittäin heidän elämäänsä löyhästi perustuva Matti ja Teppo - The Turku Brothers -musikaali, joka ei ole saanut legendojen siunausta osakseen.

Iltasanomille esityksen käsikirjoittaja ja ohjaaja Heikki Sankari kertoi, että show'sta on ollut puhetta veljesten kanssa pari vuotta sitten. Hänen sanojensa mukaan musikaalista on sovittu tähtien kanssa siten, että sen pitää olla viihdyttävä musiikkikomedia. Iskelmälle Matti Ruohonen totesi, ettei näin kuitenkaan ole asian laita.

- Me ei olla mitenkään tekemisissä se kanssa, emme olleet suunnitteluvaiheessa mukana. Se on ihan muiden ihmisten tekemä visio koko hommasta. Kurjaa, kun jos tällainen idea heitettäisiin, niin olisimme halunneet, että siinä olisi ollut joku huippukundi tekemässä sitä yhdessä meidän kanssa, kommentoi Ruohonen.

- Oltaisiin voitu miettiä, miten koko juttu rakennetaan ja mitkä biisit soi illan aikana. Nyt meillä ei ole mitään tekemistä tämän proggiksen kanssa, joka on kesällä Samppalinnassa. On vähän erikoista, kun koko juttu myydään Matti ja Teppo -otsikolla, niin moni odottaa meidän olleen täysillä mukana. Meiltä ei ole kysytty yhtään mitään.

- Pitää kysyä, että voiko tällä tavalla ylipäätään toimia? Voiko artistista tehdä kesäteatterijutun, ettei artisti tiedä siitä mitään, eikä voi puuttua asiaan? En tiedä. Näköjään tänä päivänä tällaista. Puhuttiin juuri Tepon kanssa, että mennäänkö katsomaan ollenkaan. Jätti vähän pahan maun suuhun, mietitään vielä.

Matti ja Teppo - The Turku Brothers -esitys saa ensi-iltansa 19.kesäkuuta Turussa Samppalinnan kesäteatterissa. Näytelmän pääosissa nähdään Sami Hintsanen (Matti) ja Petja Lähde (Teppo).

Kilpailut

Uusimmat