Suvi Teräsniskalle musiikki oli ensimmäinen kunnon työ: "Kävin laiskasti kesätöissä"

02.12.2014 14:53 - Anna Hopi

Joskus kohtalo kutsuu ihmistä jo niin nuorena, että oma polku on pelottavankin selvä. Suvi Teräsniska on tuntenut musiikkiin ja laulamiseen vetoa hyvin nuorena.

Hän ei ole oikeastaan ehtinyt kovin vaihtelevissa paikoissa kerätä työkokemusta, koska lavat vetivät tähden mukaansa aikaisessa vaiheessa.

- Oikea työ on ollut tämä musiikki. Kävin hirveän laiskasti kesätöissä. Olen aloittanut musahommat lukion vikalla, silloin tuli levy ulos. Tavallaan ei siinä ole ehtinyt lukion jälkeen muuhunkaan työelämään mennä, mihin muut opiskelukaverit lähtivät, kertoi Suvi Teräsniska.

Varhaisia kesätöitään laulajatar muisteli hymyillen.

- Olin yhden kesän Porissa tilastopalvelukeskuksessa. Soiteltiin ihmisille ja kyseltiin tilastotietoja. Erinäiset yritykset olivat kyselleet asioita, kuten vaikka pankit tai lääkevalmistajat. Olin aika huono siinä, olin laiska. Hävettää jälkikäteen, kuinka huono työntekijä olin.

Suvi tienasi ensikolikkonsa jo ala-asteikäisenä kesämusikaalia tehdessä. Hän nautiskeli kunnolla rahoistaan.

- Lauloin kuorossa ja sain ensimmäisen palkan kesämusikaalia tehdessä. Se oli iso juttu 11-12-vuotiaalle tytölle. Oli omaa rahaa, mitä käyttää. Se toi sellaista tietynlaista vapautta. Voin hetken toimia itsenäisesti ja käyttää omaa rahaa.

 

Suvi Teräsniska ja Olli Lindholm nähdään joulukuussa SuviYö-risteilyllä. Lue siitä täältä.

Kilpailut

Uusimmat