Ile Kallio suuntaa keikoille: "Soitan nyt musiikkia joka on äidinmaidossa"

26.03.2015 11:00 - Anna Hopi

Ile Kallio Big Rock Band julkaisi viime viikolla debyyttialbuminsa.

Ile Kallio Big Rock Bandin keikat ovat nokkamiehen mukaan päättyneet poikkeuksetta hillittömään menoon. Viime kesänä Pori Jazzeilla esiintynyt kokoonpano sai kadullakulkijat villiintymään jazzkadulla useana päivänä peräkkäin.

- Teltta ja katu oli turvoksissa, ja oli hillitön meno. Jengi oli todennut, että siellä on kova bändi, menkää katsomaan. Silloin tiesin, että nyt ollaan oikealla tiellä, kertoi Ile Kallio Iskelmälle.

Yhtyeen uudet singlet Shook up! ja My Shining Star ovat olleet menestyneet keikoilla ja esiintymisiä on tiedossa lisää kevään ja kesän mittaan.

- Meidän musa on energiamusaa. Laitamme siihen omaa energiaamme, kun ollaan lauteilla. Musiikki on parasta livenä ja tykkään käydä katsomassa keikkoja. On ollut onni nähdä mahtavia maailmannimiä vaikka miten paljon. Nimellä ei kuitenkaan ole väliä, vaan sillä että tapahtuuko se vuorovaikutus.

Hänen mukaansa lavalla on totuuden hetki. Ile Kallio täyttää tänä vuonna 60 vuotta, ja soittaa tällä hetkellä mielestään paremmin kuin koskaan.

- Soitan nyt musiikkia, joka on mulla äidinmaidossa. Olen alkanut opetella tätä pikkujätkänä, kun tartuin ensimmäistä kertaa kitaraan. Tässä on Led Zeppeliniä, AC/DC:ta ja soulvaikutteita. Oon niin fiilareissa!

Sama fiilis Kalliolla oli jo Hurriganes-aikana. Toukokuussa 1975 yhtye oli Suomen ykkösbändi.

- Se oli kuin satukirjoissa. Olin lukiossa iltakoulussa ja olin postissa töissä. Olin käyhä kuin kirkon rotta ja söin sukulaisten nurkissa. Sitten menin suomen ykkösbändiin ja yhtäkkiä rahaa oli - ei nyt kuin roskaa, mutta sitä oli hyvin. Keikkoja oli määrättömästi. Se muutos oli yhdessä yössä tolkuton. Siinä piti tehdä töitä, ettei luullut olevansa maailman kovin jätkä ja seonnut siihen, kertoi Ile.

- Näin ei käynyt, mutta se oli huimaa aikaa. Oli vaikeaa ottaa tosissaan tuota fanipuolta hommassa, kun halusin van soittaa kitaraa. Sitten kaikki tää tällainen, että postilaatikko suoltaa fanikirjeitä koko ajan - se oli epätodellista.

Kokemuksen jälkeen Kallio on ehtinyt soittaa monissa yhtyeissä mukaan lukien Kaija Kärkinen & Ile Kallio -duossa. Musiikin tekeminen puolison kanssa on hetken aikaa suvantovaiheessa, kun Big Rock Band rokkaa tykimmin. Levynjulkaisukeikka on 11. huhtikuuta Helsingin Tavastiaklubilla.

Lue täältä siitä, miten mies luonnehtii Ile Kallio Big Rock Bandin My Shining Star -kappaletta.

Kilpailut

Uusimmat