Anna Puun albumi tehtiin legendaarisella studiolla Amerikassa

07.05.2015 15:03 - Anna Hopi

Laulajatar Anna Puu vietti tuottaja Jukka Immosen ja bändinsä kanssa pari viikkoa Alabamassa, Yhdysvalloissa levyttämässä uutta albumia. Lopputuloksesta kuullaan maistiaisia 8. toukokuuta, kun julkaistaan levyn ensimmäinen single.

Anna Puu kertoi levyn demoversioista tuli suuri veto Jenkkeihin. Tähden omat musiikilliset mieltymykset sijoittuvat myös Pohjois-Amerikkaan, joten lähtö tuntui luontevalta. Albumin soundissa ei kuulu hänen mukaansa niinkään kantri, vaan enemmänkin amerikkalainen runsaus. Kyseessä on myös ensimmäinen levy, joka on tehty bändin kanssa.

Millainen kappale tähden mukaan on Ota minut tällaisena kuin oon?

- Se on sellainen päänavaus. Kirjoitin mielestäni rakkauslaulun, mutta en tiedä, tuleeko se siitä ilmi. Tuon parempaa rakkauslaulua en osaa nähtävästi kirjoittaa, kommentoi Anna Puu Iskelmälle.

Joukko meni valmiiden kappaleiden kanssa Alabamaan ja antoi palaa FAME-studiossa, jossa ovat äänittäneet myös monet maailmantähdet Aretha Franklinista Alicia Keysiin.

- Se oli juuri sellainen kuin toivoin, että se olisi. Katseltiin erilaisia studioita, mutta ne tuntuivat liian hifiltä, niissä ei ollut karaktääriä. Toi oli sellainen, että vanhaa oli säilytetty hyvin. Sitä ei varmaan ollut uudistettu vuosikymmeniin, historia tuli suorastaan seinistä läpi.

- Kun kuulee niitä biisejä, mitä siellä on tehty, niin sitä vaan miettii, että ai tää...ja tääkin! Ei sitä edes pysty käsittämään. Se hyvä fiilis tuntui siellä. Äänittäjä kertoi tarinoita. Alicia Keys on ollut siellä nauhoittamassa ja kun hän halusi omaa rauhaa, hän meni pianon alle makaamaan. Tulee sellaisia voitko nipistää minua -fiiliksiä!

Muusikot olivat vuokranneet talon 45 kilometrin päässä levytysstudioilta Tennessee-joen rannalta. Se sijaitsi maalla, ja omista ikkunoista näki aamupalaa syödessä leveä joki ja sen eläimiä pelikaaneista majaviin ja kilpikonniin.

- Siellä alkoi juuri kevät, kun menimme sinne. Kevät puhkesi kukkaan silmiemme edessä.

Samassa miljöössä kuvattiin Anna Puun Ota minut tällaisena kuin oon -kappaleen video. Luonnossa, laiduntavien lehmien lähettyvillä.

- Se melkein näyttää sitlä kuin video olisi kuvattu Suomen kesässä. Onhan puusto erilaista, mutta vehreys oli samankaltaista. Oma taiteellinen flow oli läsnä videon teossa, ja jokaikinen bändin poika oli valjastettu johonkin tehtävään.

Kilpailut

Uusimmat